ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Αμβρόσιος: «Πρόσφυγες και αριστερά αποτελούν απειλή για το έθνος και τη θρησκεία»

amvrosios

Σε άρθρο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του με τίτλο «Μακαριώτατε, Συγχαρητήρια – Με τις δηλώσεις του ερέθισε τα πνεύματα όλων των δαιμονοκρατούμενων», ο γνωστός για το παρελθόν του αλλά και για το παρόν του Αμβρόσιος, ο «Καλαβρύτων και Αιγιαλείας» εκτοξεύει νέες «καλοσύνες».

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο Αμβρόσιος γράφει: «Οι παράγοντες, που μισούν την Εκκλησία και καταστρέφουν την Ελλάδα, άνθρωποι και παράγοντες της αριστερής κουλτούρας, εταράχθησαν σφόδρα! Έχασαν τον ύπνο τους! Κυριολεκτικώς δαιμονίσθηκαν! Αυτό ήταν φανερό στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού Ε τής Πέμπτης 3.11.2016. Στο πάνελ, στην εκπομπή live NEWS του κ. Νικ. Ευαγγελάτου, ήταν εκπρόσωποι διαφόρων τάσεων, μεταξύ των οποίων πρώτος κάποιος εκπρόσωπος της εφημερίδος ΑΥΓΗ. Ο άνθρωπος αυτός, δεν ωμιλούσε. Κυριολεκτικώς ωρύετο! Είχε πάθει σοκ, είχε χάσει τα λογικά του, όταν ανεφέρετο στον Αρχιεπίσκοπο. Ας μη λησμονούμε, ότι ο ανεκδιήγητος τέως Υπουργός α-Παιδείας πια και πολέμιος της Εκκλησίας κ. Φίλης διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος της Εφημερίδος».

Και συνεχίζει ακάθεκτος ο άγιος αυτός άνθρωπος: «Αυτοί, λοιπόν, που αποτελούν διαλυτικά και καταστρεπτικά στοιχεία της ανθρώπινης Κοινωνίας, οι αριστεροί, βγαίνουν, για να εναντιωθούν στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που έχει σώσει και το Έθνος καί τον Πολιτισμό του! Ξεχνούν τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, την ορκομωσία των Αγωνιστών του 1821 στην Μονή της ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας, τον Εθνομάρτυρα Γρηγόριο τον Ε, την ιστορική μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου στις 26 Ιουνίου 1826 εναντιόν του Ιμβραήμ Πασά, το Κρυφό Σχολείο, τα πλήθη των εθνομαρτύρων, τον Αθανάσιο Διάκο, τον Παπαφλέσσα κλπ. κλπ. Και αυτά μεν από την ιστορία της Χώρας».

Κηρύγματα αγιοσύνης

«Η προσφορά της Εκκλησίας όμως είναι συνεχής και αδιάκοπος! Π.χ. σήμερα η Εκκλησία τρέφει και διατρέφει κάποιες χιλιάδες πεινασμένων ανθρώπων! Τους πεινασμένους στην Ελλάδα μας εγέννησε η αριστερά διακυβέρνηση! Τούς αστέγους επίσης. Αυτούς, τους απελπισμένους, οι οποίο καθημερινώς θέτουν τέρμα στη ζωή τους, δηλ. αυτοκτονούν, απελπισμένοι από την εγκληματική συμπεριφορά της αριστερής κουλτούρας! Τελικά, είτε το δέχονται οι αριστεροί, είτε το απορρίπτουν, η Εκκλησία της Ελλάδος ήταν και παραμένει Μητέρα και Τροφός των Ελλήνων, παρηγοριά για τους απελπισμένους, στέγη για τους αστέγους, τροφή για τους πεινασμένους, ένδυμα για τους γυμνούς, στήριγμα για τους κλονιζομένους, μητέρα για τους ορφανούς και τόσα-τόσα άλλα. Τα κατορθώματα των αριστερών τα ζήσαμε κατά τον εμφύλιο Πόλεμο, τον γνωστό ανταρτοπόλεμο (1944-1947), όταν δολοφονήθησαν τόσοι και τόσοι αδελφοί μας, κάηκαν τόσα χωριά, κρεμάσθηκαν τόσοι Ιερείς της Ορθοδοξίας, διχάσθηκε ο Ελληνικός Λαός και η Ελλάδα μας εγέμισε με ερείπια από την καταστρεπτική δράση των κομμουνιστών!»

Συνεχίζοντας το παραλήρημα ο Μητροπολίτης, απασφαλίζει: «Το κλίμα είχε οξυνθή από το πρωΐ, καθώς  οι εφημερίδες ΑΥΓΗ και ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ είχαν δημοσιεύσει στα πρωτοσέλιδα άρθρα τους καυστικά άρθρα μέ τίτλο “Μισαλλόδοξο κήρυγμα” από την πρώτη και “Το βαθύ Κράτος της Ιεραρχίας” από την δεύτερη εφημερίδα με επιθέσεις στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας. Δεν μπορούν να κατανοήσουν, ότι όντως “Πρόσφυγες και Αριστερά αποτελούν απειλή για το Έθνος και τη Θρησκεία”, για να δανεισθούμε τον τίτλο από την ΑΥΓΗ. Καί όμως αυτό είναι το αυτονόητο».

Ο κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμβρόσιος εκφράζει λόγο ρατσιστικό, λόγο μίσους, λόγο ακροδεξιό και απάνθρωπο που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το σχήμα του. Όσοι, βέβαια, παρακολουθούν τα κηρύγματα αλλά και τα γραπτά του Αμβρόσιου δεν εκπλήσσονται, καθώς ο Μητροπολίτης είναι γνωστός για τις απόψεις του. Ήταν στις 26 Ιουλίου του 2000 όταν δήλωνε: «Η Ιερά Σύνοδος είναι πάνω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή, την κυβέρνηση και τη δικαστική εξουσία».

Στα 78 του χρόνια ο (γεννημένος στις 22 Ιουλίου 1938), ο κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης,  βρήκε την ευκαιρία να υμνήσει τη Χρυσή Αυγή και τα πρωτοπαλίκαρά της. Να τους νουθετήσει, ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν σε «γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πια πολίτη» και «ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα». Να ψέξει τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο, που στηλίτευσε την εγκληματική δράση των νοσταλγών του χιτλερισμού.

Γνωστός με το παρατσούκλι «χωροφύλακας», ο Καλαβρύτων, πολύ καιρό πριν από την απενοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, έκανε τα πάντα για να διατηρήσει τη φωνή της ζωντανή. Άλλωστε, όπως έχει αποκαλυφθεί, οφείλει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στη θητεία του στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής, στη διάρκεια της δικτατορίας (υπηρέτησε επί μία δεκαετία ως Πρεσβύτερος στο Σώμα της τότε Βασιλικής Χωροφυλακής, ως Ιεροκήρυκας του Σώματος). Είναι κάτι που καταγράφει και στο βιογραφικό του, χωρίς όμως να προσδιορίζει χρονικά την περίοδο που ήταν «προϊστάμενος» της θρησκευτικής υπηρεσίας των χωροφυλάκων, υπηρεσία που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Θρησκευτική Υπηρεσία της Αστυνομίας.

Το 1976 όταν ο Αμβρόσιος εκλέγεται τιτουλάριος μητροπολίτης Ταλαντίου και γίνεται αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, προκαλεί σάλο με τον χειροτονητήριο λόγο του όταν απευθυνόμενος σε αστυνομικούς που είχαν καταδικασθεί για βασανισμούς στα χρόνια της δικτατορίας  απευθύνει «θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτας της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων οι οποίοι την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος, εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας».