ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Ένα φου να τους κάνουμε θα χαθούν…

image

Περάσαμε ένα έντονο ΣΚ εδώ στη Μυτιλήνη με το επεισόδιο στο 8ο δημοτικό σχολείο.

Τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας μας δοκιμάστηκαν και ευτυχώς λειτούργησαν, απομονώνοντας προσφυγοφοβικές φωνές, που υποβόσκουν σε κάθε κοινωνία και ψάχνουν ευκαιρία για να εκδηλωθούν.

Το νησί έχει περάσει πολύ πιο δύσκολα κ έμεινε όρθιο. Η Λέσβος δεν θα γίνει Ωραιόκαστρο. Χρέος όλων μας είναι να ρίξουμε τους τόνους και να είμαστε σε εγρήγορση συνεχίζοντας να δίνουμε τις μάχες μέσα στην κοινωνία, στο καφενείο, στο σχολείο, στη δουλειά μας.

Υπάρχουν πολλοί «λόγοι» για να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Εθελοντές ενάντια σε αμοιβόμενους σε ΜΚΟ, ξένες ΜΚΟ με ελληνικές ΜΚΟ, ανεξάρτητες ΜΚΟ – τυπικές ΜΚΟ, Συριζαίοι – όλοι οι άλλοι, αντιεξουσιαστές – συμβιβασμένοι κλπ, πολλά τέτοια «μέτωπα» μπορούμε να βρούμε.

Όλοι όμως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι βασικός μας εχθρός είναι ο φασισμός και όσοι θέλουν να κάνουν τη ζωή των προσφύγων δύσκολη στον τόπο μας. Ολοι μαζί να είμαστε παρόντες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώνεται για τις 18 Οκτώβρη, στην πλατεία Σαπφούς, στις 6 το απόγευμα.

Λέσβος Γη Αντιφασιστική… τίποτε άλλο.

Όλοι μαζί, αλληλέγγυοι, και ένα φου να τους κάνουμε θα χαθούν. …..