ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Υπέρ των Συλλογικών Συμβάσεων το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για τα εργασιακά (Video)

Υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων τάχθηκε η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, ενώ ομόφωνα η επιτροπή δέχθηκε ότι ο νόμος για την απεργία δεν πρέπει να αλλάξει καθώς η Ελλάδα έχει από τους πιο αυστηρούς νόμους στην Ευρώπη στο θέμα αυτό.

Αύριο θα παρουσιαστεί επίσημα από τον υπουργό Εργασίας το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών που όπως εξήγησε στην ΕΡΤ, ο ομότιμος καθ. Νομικής ΑΠΘ, Γ. Κουκιάδης αποτελεί βάση διαπραγμάτευσης και η αξία του έγκειται στο ότι και οι δύο πλευρές δεν μπορούν να το αγνοήσουν.

Μετά από δουλειά 6 μηνών η επιτροπή σοφών κατέληξε από τα 12 σημεία στα 8 να υπάρχει ομοφωνία, απεργία, ανταπεργία, επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, μετενέργεια, πλασματική επέκταση και η επέκταση των συλλογικών συμβάσεων.

Το πρωί στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ΕργασίαςΑνδρέας Νεφελούδης χαρακτήρισε το πόρισμα της Επιτροπής, ως ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα των επιχειρημάτων της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά καθώς συναινεί στην επιστροφή της Εθνικής Συλλογικής σύμβασης Εργασίας τόνισε το πρωί στην ΕΡΤ.

Κατ. Μπρ.