ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Οικονομία

Ως 250.000 τόνους αναμένεται φέτος η ελαιοπαραγωγή

eliesparagogi

Την πρόβλεψη για παραγωγή κάτω των 250.000 τόνων κάνει ο Παναγιώτης Καραντώνης, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου και διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών και Τυποποιητών Ελαιολάδου (ΕΣΒΙΤΕ) σε ρεπορτάζ του Oliveoiltimes.com. Κι αυτό λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών –ειδικά στην Κρήτη- και του δάκου.

«Εξαιτίας της ζημιάς από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως η ασυνήθιστη ζέστη την άνοιξη –ειδικά στην Κρήτη- και των πολύ λίγων βροχοπτώσεων, η Ελλάδα πιθανότατα θα έχει μειωμένη παραγωγή ελαιολάδου φέτος σε σχέση με την περσινή σεζόν», σημειώνει ο Νίκος Μιχελάκης, επιστημονικός σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ.

Περισσότεροι από 18 παραγωγοί που απάντησαν σε ερωτηματολόγιο του Olive Oil Times αναμένουν περίπου 200.000-250.000 τόνους ελαιολάδου αυτή τη σεζόν.

Σύμφωνα με τον κ. Καραντώνη, «ενώ οι εξαγωγές ελληνικού ελαιολάδου τη σεζόν ’15-’16 υπολογίζονται στους 140.000 τόνους, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φέτος προβλέπεται να εξαχθούν μόλις 110.000 τόνοι».

ΠΗΓΗ: oliveoiltimes.com