ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Δημόσιο: Τα μυστικά για μεταθέσεις – αποσπάσεις

dimosiokinisi

Τη θεσμοθέτηση Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, που θα συντομεύσει τον χρόνο των μετατάξεων και των αποσπάσεων, προωθεί η κυβέρνηση με τον νέο νόμο για την κινητικότητα που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρ. Βερναρδάκης, τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Ιουλίου.

Το «Εθνος» παρουσιάζει αποκλειστικά τις διατάξεις για την κινητικότητα, οι οποίες περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου, τη νέα διαδικασία και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των υπαλλήλων, καθώς επίσης και τα κίνητρα για τη μετακίνηση σε παραμεθόριες περιοχές.

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιταχύνεται ο χρόνος ολοκλήρωσης των μετακινήσεων και καθορίζεται χρονικό όριο έως και 4 μήνες για τις μετατάξεις και έως και 3 μήνες για τις αποσπάσεις. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις μετατάξεις, ενώ οι αποσπάσεις θα περιοριστούν αισθητά.

Δημιουργείται ηλεκτρονική πλατφόρμα Κινητικότητας και συγκροτείται Συντονιστικό Κέντρο Κινητικότητας στο υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Παράλληλα προβλέπεται ότι οι θέσεις που δεν θα καλύπτονται από την εθελοντική κινητικότητα θα πληρούνται μόνο με στοχευμένες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, ενώ περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες οι αποσπάσεις. Αναλυτικά το νομοσχέδιο προβλέπει:

• Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας: Τη δημιουργία Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, στο οποίο εντάσσονται όλοι οι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι. Η κινητικότητα θα έχει εθελούσιο χαρακτήρα και οι μετακινήσεις θα γίνονται σε κενές οργανικές θέσεις του ίδιου κλάδου και της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, για την οποία ο υπάλληλος θα έχει τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Για κατεπείγουσες ανάγκες οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με αποσπάσεις για ένα έτος χωρίς τη δυνατότητα παράτασης, χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη κενής οργανικής θέσης.

Στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας οι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν στον στενό δημόσιο τομέα (υπουργεία και περιφερειακές υπηρεσίες) στις ανεξάρτητες αρχές, στους δήμους και στις περιφέρειες, στα ΝΠΔΔ καθώς και στα ΝΠΙΔ, καθώς σε εταιρείες του Δημοσίου που επιχορηγούνται από το κράτος κατά 50% του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Στις διαδικασίες κινητικότητας συμμετέχουν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ εξαιρούνται οι τομείς της Υγείας, της Παιδείας, οι ένστολοι και οι δικαστικοί λειτουργοί, καθώς διαθέτουν ειδικά συστήματα κινητικότητας.

Για να συμμετέχει ένας φορέας στο σύστημα Κινητικότητας ως υπηρεσία υποδοχής θα πρέπει να έχει εκδώσει τον οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας του ύστερα από αξιολόγηση των δομών και κατάρτιση περιγραμμάτων θέσεων εργασίας. Παράλληλα το οργανόγραμμα του φορέα θα πρέπει να έχει καταχωριστεί στο ψηφιακό οργανόγραμμα της Δημόσιας Διοίκησης.

Το ψηφιακό οργανόγραμμα της Δημόσιας Διοίκησης θα αποτυπώνει τη διάρθρωση και τη στελέχωση όλων των φορέων. Επίσης θα περιλαμβάνει τις οργανικές μονάδες και τους υπηρετούντες σε κάθε μονάδα.

Οι υπάλληλοι που θα μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία της κινητικότητας θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια από τον διορισμό τους ή από προηγούμενη μετάταξη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και υπάλληλοι του οικείου φορέα που έχουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα.

Για τη διενέργεια απόσπασης ή μετάταξης απαιτείται από τον φορέα προέλευσης του εργαζομένου το ποσοστό των κενών θέσεων του κλάδου να μην υπερβαίνει το 50% του συνόλου των οργανικών θέσεων, καθώς και ο υπάλληλος που καταθέτει αίτηση μετακίνησης να μην είναι ο μοναδικός στον κλάδο του.

• Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας (ΚΕΣ): Συστήνεται Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που αξιολογεί τα αιτήματα των φορέων για την αναγκαιότητα διενέργειας αποσπάσεων λόγω σοβαρών και επειγουσών αναγκών, έχει τη διαχείριση του οργανογράμματος της Δημόσιας Διοίκησης και παράλληλα μπορεί να ανακατανέμει το προσωπικό ύστερα από αναδιάρθρωση υπηρεσιών και συγχώνευση φορέων.

Η επιτροπή είναι πενταμελής και αποτελείται από έναν αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ, ως πρόεδρο, ένα μέλος του ΑΣΕΠ, έναν νομικό σύμβουλο από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και έναν εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ.

Η διαδικασία
Το πρόγραμμα κινητικότητας διενεργείται σε τρεις κύκλους κατ’ έτος και αφορά κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη ή κάλυψη εκτάκτων αναγκών με απόσπαση.

Το τελευταίο 15νθήμερο κάθε έτους οι υπουργοί και οι επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών αποστέλλουν τα αιτήματά τους στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για κάλυψη θέσεων στις υπηρεσίες τους, καθώς και στους εποπτευόμενους φορείς, συνοδευόμενα από έκθεση για το υπηρετούν προσωπικό, τις εκτιμώμενες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης και τις τρέχουσες διαδικασίες προσλήψεων. Το αίτημα για κάθε θέση περιλαμβάνει το περίγραμμα θέσης εργασίας και τα πρόσθετα τυπικά προσόντα. Τα αιτήματα για απόσπαση θα πρέπει να είναι αιτιολογημένα για τον σοβαρό και επείγοντα χαρακτήρα και την αναγκαιότητα κάλυψης της θέσης.

Τα αιτήματα αξιολογούνται από την ΚΕΣ και ο πρώτος πίνακας με τις διαθέσιμες θέσεις δημοσιοποιείται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης την 1η Φεβρουαρίου κάθε έτους. Οι υπάλληλοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία καταθέτουν ηλεκτρονικά αιτήσεις εντός 15 ημερών. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου η υπηρεσία υποδοχής αξιολογεί τις αιτήσεις. Η μετάταξη ή η απόσπαση ολοκληρώνεται με απόφαση της υπηρεσίας υποδοχής και κοινοποιείται στον υπάλληλο μέχρι τις 15 Μαΐου κάθε έτους, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την υποβολή της αίτησης.

Οι επόμενοι δύο κύκλοι κινητικότητας ξεκινούν την 1η Ιουνίου και την 1η Οκτωβρίου αντίστοιχα και ολοκληρώνονται στις 15 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους και στις 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Εκτιμήσεις
Σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι εμφανή το πρώτο τετράμηνο του 2017, οπότε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα μετατάξεων, ενώ η διαδικασία δημοσίευσης προκηρύξεων για την κάλυψη κενών θέσεων μέσω μετατάξεων θα είναι διαρκής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων

Η αξιολόγηση των υποψηφίων γίνεται από τριμελή επιτροπή του φορέα υποδοχής στην οποία συμμετέχουν ο προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης και ο προϊστάμενος Διεύθυνσης όπου ανήκει η θέση, καθώς και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοικητικού της υπηρεσίας. Για την αξιολόγηση των υποψηφίων λαμβάνονται υπόψη:

• Η συνάφεια των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων με την προκηρυσσόμενη θέση

• Οι εκθέσεις αξιολόγησης

• Η εμπειρία στην άσκηση των συγκεκριμένων καθηκόντων.

Κατόπιν συντάσσεται πρακτικό που περιλαμβάνει συγκριτική αξιολόγηση των υποψηφίων και εισήγηση για τον υποψήφιο ο οποίος θα καλύψει τη θέση καθώς και τον καθορισμό τριών επιλαχόντων.

ΜΠΟΝΟΥΣ
Κίνητρα για μετατάξεις στην παραμεθόριο

Θεσμοθετούνται κίνητρα για μετατάξεις ή αποσπάσεις σε παραμεθόριες περιοχές, αφού οι υπάλληλοι που μετατάσσονται ή αποσπώνται για τουλάχιστον δύο χρόνια σε απομακρυσμένες υπηρεσίες θα κερδίζουν έναν χρόνο στη βαθμολογική τους εξέλιξη. Οσοι έχουν αποσπασθεί για 2 χρόνια σε απομακρυσμένη περιοχή θα μπορούν να μεταταγούν κατά προτεραιότητα σε κενή θέση της προτίμησής τους.

Οι μετατάξεις και οι αποσπάσεις σε υπηρεσίες ή εποπτευόμενους οργανισμούς του ίδιου υπουργείου ή Αποκεντρωμένων Διοικήσεων γίνεται με απόφαση του οικείου υπουργού ή του συντονιστή της Περιφέρειας. Επίσης προβλέπεται διευκόλυνση των αμοιβαίων μετατάξεων καθώς και μετάταξη σε άλλο κλάδο στον ίδιο φορέα που υπηρετεί ο υπάλληλος.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ