ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Απλήρωτοι εργαζόμενοι σε έργα του ΥΠΠΟ στη Λέσβο

tafos1

Απλήρωτοι για μήνες, ακόμα και από τον Αύγουστο του 2015 είναι περίπου 50 έκτακτοι εργαζόμενοι/ες (αρκετοί από αυτούς/ες πρώην εργαζόμενοι/ες, αφού τα έργα έχουν “κλείσει” και τώρα είναι άνεργοι/ες), που δούλεψαν σε διάφορα έργα του Υπουργείου Πολιτισμού που χρηματοδοτούνται κυρίως από το τοπικό ΠΕΠ.

Όπως καταγγέλλουν σε σχετική ανακοίνωσή τους “...πράξεις, παραλείψεις ή καθυστερήσεις … μας έχουν αφήσει απλήρωτους για μήνες και ενώ κάποιοι έχουμε ήδη απολυθεί. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που μας συμβαίνει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων είναι η παρακάτω:

Το τοπικό παράρτημα Λέσβου του Σωματείου εκτάκτων του Υπουργείου Πολιτισμού εκφράζει και αυτό από την πλευρά του τα συγχαρητήρια του σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των πρόσφατων μεγάλων δημόσιων έργων στο νησί.

Παράλληλα, θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όλους τους αρμόδιους που με τις πράξεις, παραλείψεις ή καθυστερήσεις τους μας έχουν αφήσει απλήρωτους για μήνες και ενώ κάποιοι έχουμε ήδη απολυθεί. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που μας συμβαίνει. Και επειδή πότε δεν καταλαβαίνουμε ποιος τελικά ευθύνεται και σε ποιο βαθμό, εκτός από το κακό μάτι και την αναποδιά του σύμπαντος, ανώνυμα τους ευχαριστούμε γιατί:

Α)  ξαναζωντάνεψαν τη χαμένη παιδικότητά μας μέσα από το κρυφτούλι που παίζουμε με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που νοικιάζουμε. Για την ώρα κερδίζουμε.

Β) δεν σηκώνουμε πια τα τηλέφωνά μας, από το φόβο μήπως είναι η Τράπεζα. Έτσι γλιτώνουμε από την έκθεση σε ραδιενέργεια.

Γ) έχουμε μάθει τα οφέλη της υγιεινής διατροφής, σαμποτάροντας συνάμα τα μεγάλες πολυεθνικές από τις οποίες δεν μπορούμε να αγοράσουμε εδώ και καιρό τίποτα. Ο τζίρος τους πέφτει αισθητά, τα τεφτέρια του μπακάλη γεμίζουν βιβλιοθήκη.

Δ) μολύνουμε λιγότερο το περιβάλλον, γιατί μετακινούμαστε πεζοί. Η καρδιά μας λειτουργεί ήδη καλύτερα.

Ε)  δεν μας αγγίζουν τα νέα μέτρα γιατί ο καφές και η μπίρα για εμάς ήταν ήδη αντικείμενο πολυτελείας (συχνά τα ανταλλάσσουμε ως δώρα στις κοινωνικές μας υποχρεώσεις, όσοι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ακόμη).

Ευχαριστούμε για όλα τα παραπάνω και ανακοινώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα και την αξιοπρέπειά μας χωρίς χιουμοριστική διάθεση.