ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

«Καλή η κατάσταση στο Βοστάνειο» λέει ο Αν Υπ Υγείας

Vostanio01

«Έχουν καλυφθεί πολλά από τα κενά και έχουν αντιμετωπιστεί πολλά από τα προβλήματα του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης λόγω και του προσφυγικού» απάντησε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην ερώτηση του βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου για τις ελλείψεις και τα προβλήματα του νοσοκομείου.

«Αυξήθηκε κατά μισό εκατομμύριο ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου ενώ και στο θέμα των προσλήψεων  10 άτομα θα διοριστούν άμεσα νοσηλευτικό προσωπικό από παλαιότερη προκήρυξη . Ακόμα θα προσληφθούν 13 επικουρικοί  γιατροί και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό. Με προσωπικό καλύφθηκε και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ το νοσοκομείο θα ενισχυθεί και με μόνιμο προσωπικό με την καινούρια προκήρυξη που αναμένεται». Όσον αφορά την  προμήθεια αιμοδυναμικού εξοπλισμού  και στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ο κύριος Πολάκης τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει τέτοιο αίτημα από την διοίκηση του νοσοκομείου στο Υπουργείο

«Η πρόσληψη 13ων επικουρικών όταν λείπουν πάρα πολλά άτομα σε πάρα πολλούς τομείς  δε λύνει το πρόβλημα» απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ  Σταύρος Τάσσος τονίζοντας ότι  «το ζητούμενο είναι να προσφέρουμε το μέγιστο δυνατό που παρέχει η επιστήμη σήμερα σε κάθε άνθρωπο.  Έχουν φύγει είκοσι χιλιάδες εργαζόμενοι από τον κλάδο της υγείας ενώ ακόμα και τεσσερισήμισι χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις που ανακοινώθηκαν ,  ποτέ δεν έγιναν ,   αλλά και αυτές  να γινόταν, πάλι είναι σταγόνα στον ωκεανό».