ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Η Αγία Παρασκευή… προστάτιδα της Δικαιοσύνης

διαφθορα

Οι παρεμβάσεις (ή απόπειρες) των προηγούμενων κυβερνήσεων στο έργο της Δικαιοσύνης θα είναι ένα από τα θέματα που, όπως γράφει και η σημερινή Αυγή, θα καταγγείλει σήμερα η συμπολίτευση στη Βουλή, στη συζήτηση για τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την απονομή δικαιοσύνης.

Τα παραδείγματα είναι, δυστυχώς, πολλά και μας έχουν ήδη προϊδεάσει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αλλά και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ:

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είναι παναθηναϊκάκιας -και δεν το λέω με την έννοια την ποδοσφαιρική-, ούτε ψηλός είναι, ούτε από την Αγία Παρασκευή της Λέσβου» (από συνέντευξή του στον «Σκάι»).

Για τους μη… μυημένους, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν που μιλούσε σε δικαστική υπόθεση για τον «ψηλό τον παναθηναϊκάκια», ενώ η Αγία Παρασκευή (Λέσβου) είναι η γενέτειρα του Χαράλαμπου Αθανασίου, του τοπικού βουλευτή της ΝΔ, που διετέλεσε και υπουργός Δικαιοσύνης από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Ο κ. Αθανασίου είναι παλαιός δικαστικός  και συνδικαλιστής του χώρου, ενώ με την ιδιότητα του υπουργού πλέον, παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς τον χώρο που κάποτε διακόνησε. Με “μεγάλο ζήλο” σημείωναν βουλευτές της περιόδου εκείνης -εξ ου και οι νυχτερινές τροπολογίες που έφερνε.

Είναι, επιπλέον, συντοπίτης με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, όπως υπογράμμιζε (ως προσόν;) ο εξ απορρήτων του Αντ. Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, στη διαβόητη συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον τη σημερινή συζήτηση στη βουλη, που όπως όλα δείχνουν, θα έχει και λεσβιακό ενδιαφέρον!