ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Η μαύρη αλήθεια πίσω από το προσφυγικό

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΦΙΞΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Κώστας Βαξεβάνης

Προσωπικά ο Μητσοτάκης, έχρισε τον εαυτό του αρχιστράτηγο πασών των καμερών και ανέβηκε στον Έβρο για να παίξει τον Παπαφλέσα που βάζει τα Prada παπούτσια και το  Barbour μπουφάν του, ανάχωμα στους ξυπόλητους που απειλούν τη χώρα

Υπάρχουν ύπουλες δυνάμεις και σκοτεινά σχέδια πίσω από την προσφυγική κρίση; Προσπαθούν κάποια κέντρα να αλώσουν τη χώρα, να εξαφανίσουν τους Έλληνες, να αλλοιώσουν ό,τι ο καθένας σκέφτεται πως το έχει καθάριο και παρθένο και μπορεί να αλλοιωθεί; 

Δεν υπάρχει πιο σκοτεινό σχέδιο από αυτό που παράγει η ανοησία, η ανικανότητα και η συνεχής προσπάθεια να εμφανιστούν ως κάτι άλλο. Αναφέρομαι σε αυτά τα χαρακτηριστική που έχουν οι κυβερνώντες. Κανένας δεν προσπαθεί να αλώσει την ελληνικότητα και τα σημαντικά ή ανόητα παράγωγά της. Και κυρίως κανένας δεν προσπαθεί να εισβάλει στον Έβρο όπου κατά τα ελληνικά στρατιωτικά σχέδια δεν μπορούν να εισβάλουν ούτε τα Τουρκικά άρματα μάχης, πόσο μάλλον κάποιοι άοπλοι που το πιθανότερο είναι να ανατιναχτούν από τις νάρκες.

Απλώς, ο έλληνας πρωθυπουργός και οι σύμβουλοί του, για μία ακόμη φορά, έχουν ενεργοποιήσει το φασόν της παραγωγής Ελλήνων Πυτζαμοηρώων Μαχητών, ως εύκολη αναπλήρωση του κενού που έχουν στη διπλωματία, την πολιτική και τη στρατηγική. Μόνο που δεν πρόκειται για καρτούν όπου ο καθένας παίζει όποιον ήρωα θέλει, αλλά για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας.

Προσωπικά ο Μητσοτάκης, έχρησε τον εαυτό του αρχιστράτηγο πασών των καμερών και ανέβηκε στον Έβρο για να παίξει τον Παπαφλέσα που βάζει τα Prada παπούτσια και το  Barbour μπουφάν του, ανάχωμα στους ξυπόλητους που απειλούν τη χώρα. Για να έχει το αποτέλεσμα που θέλει, εκτός από κάμερες, ο Μητσοτάκης ενεργοποίησε των εσμό των φασιστών και των εγκληματικών ομάδων για να παίξουν τους απειλούμενους πατριώτες.

Σε ένα κείμενό του κραυγή, ο εκδότης της εφημερίδας «Γνώμη Έβρου», Γιάννης Λασκαράκης , αναγνωρίζει στα πρόσωπα αυτών που πήραν τα όπλα στον Έβρο για να υπερασπιστούν «την πατρίδα», τους καταπατητές του βιότοπου, που μετά το έγκλημα με τις αυθαίρετες βίλες, τώρα ξεπλένονται με την ένοπλη ετοιμότητα για την υπεράσπιση της πατρίδας. Για μια ακόμη φορά, ο πατριωτισμός έχει τα γνωστά νταραβέρια με τους απατεώνες. 

Τι συμβαίνει λοιπόν στην πραγματικότητα στον Έβρο; Η αλήθεια είναι πολύ σκοτεινή. Επαναλαμβάνοντας το προηγούμενο των Πρεσπών, ο Μητσοτάκης δημιουργεί πατριωτική κρίση και κατασκευάζει πατριώτες της περικεφαλαίας και του δίκανου, για να καλύψει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Ο Ερντογάν, την προηγούμενη βδομάδα, ηττήθηκε σε στρατιωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, όταν μέτρησε 59 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στο Ιντλίμπ. Η προσπάθειά του να εξασφαλίσει την στήριξη της Δύσης απέναντι στους Ρώσους, απέφερε απλώς μια κοινή δήλωση στήριξης από το ΝΑΤΟ την οποία συνυπέγραψε η Ελλάδα. Στην προσπάθειά του να πιέσει τους συμμάχους του, ο Ερντογάν εργαλειοποίησε για μία ακόμη φορά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία. Και το έκανε με τον πιο αποδοτικό τρόπο στέλνοντάς τους στον Έβρο, απ όπου δεν θα μπορούσαν φυσικά να περάσουν ,αλλά θα μπορούσε να τους καταγράψει η κάμερα. Το έκανε και με προκλητικό τρόπο αφού εμφανώς προωθούσε τους αλλοδαπούς που φιλοξενεί προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση για να πάρουν όλοι ξεκάθαρο το μήνυμα.

Η κατάσταση έγινε ασφυκτική, και απαιτούσε αντιμετώπιση από την ελληνική πλευρά. Τι έκανε η κυβέρνηση; Τίποτα. Ενώ τα κανάλια έδειχναν πλάνα από την μεθοδευμένη προώθηση των προσφύγων από το τουρκικό κράτος στον Έβρο, δεν υπήρξε κανέναν  ελληνικό διάβημα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν ζήτησε συμβούλιο κορυφής της Ε.Ε μπροστά στο πρόβλημα , δεν το διεθνοποίησε, δεν προειδοποίησε πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε ζώνη αστάθειας με τέτοιες μεθοδεύσεις.

Δεν έδειξε αυτούς που φταίνε και σχεδιάζουν με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντά τους και ασπίδα ανθρώπινες ζωές, αλλά επένδυσε στη ρητορική του μίσους και κατέδειξε τους πρόσφυγες ως απειλή για τη χώρα, ενώ γνώριζε πως δεν μπορούν καν να περάσουν τα σύνορα.

Αφού έξυσε τα πιο ποταπά συναισθήματα, απευθύνθηκε στον επαγγελματικό και παραβατικό πατριωτισμό για να επιβεβαιώσει την απειλή. Ανόητοι, μέθυσοι, κομπλεξικοί, κομματικοί υπάλληλοι, πατριώτες του ευρώ, κοινοί εγκληματίες που επιζητούσαν το ξέπλυμά τους, βγήκαν στους δρόμους με όπλα και στη συνέχεια τα έστρεψαν προς τα σύνορα. Ο Μητσοτάκης όχι μόνο τους χειροκρότησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους, αλλά μέσα από την εγκληματική δράση τους επέβαλε στην κοινή γνώμη την αίσθηση της απειλής. 

Γνωστό πια το κόλπο. Όποτε ξεγυμνώνεται ο πρίγκιπας, φοράει και μια αρχαιοελληνική χλαμύδα για να κρύψει τη γύμνια του.