ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Ο κύριος Μηταράκης σήμερα το απόγευμα «επισκέφτηκε» το ΚΥΤ της Μόριας.

Το ανέκδοτο της ημέρας: Ο νέος υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής ο κύριος Μηταράκης επισκέφτηκε το ΚΥΤ της Μόριας.

Ο κύριος Μηταράκης δεν τόλμησε να επισκεφτεί το ΚΥΤ της Μόριας. Μόνο δήλωσε: «Δεν χρειαζεται να πάμε στο ΚΥΤ, ξέρουμε ότι η κατάσταση δεν είναι καλή και εργαζόμαστε για να έχουμε αποτελέσματα

Όταν εκλέχθηκε τον Ιούλιο του 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ, ο υπουργός δημόσιας τάξης κύριος Χρυσοχοΐδης, επισκέφτηκε κανονικά το ΚΥΤ της Μόριας και μάλιστα είπε πολύ καλά λόγια για τις συνθήκες που επικρατούσαν.

Έξι μήνες μετά, μετά την άθλια διαχείριση του προσφυγικού, από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο κύριος Μηταράκης δεν τολμά να εμφανιστεί στο ΚΥΤ της Μόριας.

Τρέμει την οργή τόσο των Ελλήνων πολιτών, όσο και των εγκαταλελειμμένων στην τύχη τους προσφύγων.
Το μόνο που εξαγγέλλει είναι τα κλειστά κέντρα – φυλακές σε απομονωμένες περιοχές για να «μαντρώσει» μέσα τους πρόσφυγες και να τους εξαφανίσει από προσώπου γης.

Κύριε Μηταράκη, οι πολίτες της Λέσβου, οι ομάδες αλληλεγγύης, επισκέπτονται το ΚΥΤ της Μόριας, χωρίς να νοιώθουν ότι απειλούνται, γιατί ανακουφίζουν τους πρόσφυγες από τις συνθήκες εξαθλίωσης που τους οδήγησε η κυβέρνηση σας. Μέσα σε έξι μήνες καταφέρατε η Μόρια να γίνει απαγορευμένη ζώνη για σας. Και εις ανώτερα…