ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Ειδικές Αντιπροσφυγικές Δυνάμεις

Η κυβέρνηση εξήγγειλε, και μάλιστα με αιφνιδιαστική τροπολογία, την ίδρυση ενός στρατιωτικού σώματος για το προσφυγικό, που θα μπορούσε να ονομάζεται και «Ειδικές Αντιπροσφυγικές Δυνάμεις».

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει πλήρως στη διαχείριση του προσφυγικού. Και μεταφέρει τις αρμοδιότητες μεταξύ Κουμουτσάκου, Χρυσοχοΐδη και Στεφανάκη πλαισιώνοντάς τους με νέα υπερόργανα και υπερσυντονιστικά, ώστε να στείλει μήνυμα ότι ελέγχει κάπως την κατάσταση.

Οντως χρειάζεται ενίσχυση ο μηχανισμός που διαχειρίζεται το προσφυγικό. Χρειάζεται διερμηνείς, γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς, προσωπικό στα κέντρα υποδοχής. Αλλά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η λύση είναι περισσότερος στρατός.

Λες και οποιοδήποτε δόγμα αποτροπής των «λαθροεισβολέων» μπορεί να καθηλώσει ένα κύμα εκατομμυρίων ανθρώπων στα 900 μέτρα από τα σύνορά μας.

Λες και η βιαιότερη αντιμετώπιση των προσφύγων -γιατί περί αυτού πρόκειται- μπορεί να ανακόψει τη μετακίνηση ανθρώπων που έφυγαν για να γλιτώσουν από δηλητηριώδη αέρια και ισοπεδωτικούς βομβαρδισμούς.

Ολοι οι λογικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η λύση στο προσφυγικό δεν είναι τα κλειστά σύνορα. Λύση στο προσφυγικό είναι η ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, η μετεγκατάσταση των προσφύγων και η δυνατότητα να ζητούν άσυλο στη χώρα όπου πραγματικά θέλουν να πάνε. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτά είναι ψιλά γράμματα. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να πείσει την εκλογική της βάση ότι θα είναι ανελέητη με τους «λαθροεισβολείς».

Γιατί αυτό θέλουν να ακούνε οι ψηφοφόροι της Ν.Δ.: ότι με τις «Ειδικές Αντιπροσφυγικές Δυνάμεις» του Στεφανάκη θα κοιμούνται με ανοιχτά παράθυρα.

Πάντα μπορείς να καλύψεις την αποτυχία και την ανικανότητα ταΐζοντας τον κόσμο πωρωμένα κομάντα και στρατιωτικά παραγγέλματα.

Ξέρει από αυτά η Δεξιά.