ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Επικαιρότητα

Ο άριστος κ. Διαματάρης

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Διαματάρης ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα μιας τραγικής παρεξήγησης. Δεν επιχείρησε να παραπλανήσει κανέναν.

Δεν έγραψε πουθενά ότι έχει μεταπτυχιακό τίτλο στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Αυτό που εννοεί είναι ότι παρακολούθησε το τμήμα, όχι ότι αποφοίτησε. Αν αυτό παρερμηνεύτηκε, λυπάται πάρα πολύ, ήταν ξεκάθαρα έξω από τις προθέσεις του και εκφράζει την απογοήτευσή του για τον αρνητικό σχολιασμό που προκλήθηκε.

Μας ενημερώνει επίσης ότι ο λόγος που δεν ολοκλήρωσε το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ήταν οικονομικός -και αυτό είναι μια έμμεση επίκληση στην κοινωνική μας ευαισθησία. Και, ακόμα, στην απάντησή του, που καθυστέρησε 24 ώρες, επισημαίνει ότι είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά του στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού, πράγμα άσχετο με την όλη συζήτηση.

Το μόνο βέβαιο από την εξήγηση που έδωσε ο κ. Διαματάρης είναι ότι δεν του περνάει ούτε ως σκέψη από το μυαλό να παραιτηθεί. Αντιθέτως. Εξάλειψε την επίμαχη αναφορά από το βιογραφικό του, το οποίο είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, και είναι εντάξει με τη συνείδησή του και με την πολιτική δεοντολογία. Μπορεί να συνεχίσει κανονικά να εκπροσωπεί τη χώρα, σε διεθνείς επαφές και διασκέψεις, και να διαπραγματεύεται τα εθνικά μας θέματα με το κεφάλι ψηλά.

Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα η παραίτηση του υφυπουργού θα είχε υποβληθεί ακαριαία. Γιατί το να ψεύδεσαι στο βιογραφικό σου δείχνει ανυποληψία και η ανυποληψία δεν τιμά ούτε τον ρόλο που υπηρετείς ούτε αυτόν που σου τον ανέθεσε.

Εδώ διόρθωσαν το βιογραφικό και συνεχίζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Δεν αντέχεται τόση αριστεία πια…

Παραδέχεται ότι δεν έχει λάβει πτυχίο του Columbia ο Αντ. Διαματάρης

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ανάγκασαν τον υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη να παραδεχθεί δημόσια την fake αριστεία. Σε ανακοίνωση του δηλώνει ότι δεν έχει λάβει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, όπως ισχυριζόταν στο βιογραφικό του. Ενώ δηλώνει ότι παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του αμερικανικού πανεπιστημίου, αλλά οικονομικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να πάρει πτυχίο.

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού:

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό.

»Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών. 

»Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού».

Το θέμα έφερε στο φως η ομογενειακή ιστοσελίδα kalami.us, η οποία δημοσίευσε φωτογραφία που φέρεται να είναι η απάντηση του Πανεπιστημίου Columbia σε ερώτηση για το πτυχίο του Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος είναι και ο εκδότης της γνωστής εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ».

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό που παρουσιάζει το kalami.us, το πανεπιστήμιο απαντά πως ο Αντώνης Διαματάρης έχει μόνο εγγραφή (enrollement only) στο Πανεπιστήμιο και δεν έχει αποκτήσει τίτλο σπουδών.

Η αποκάλυψη προκάλεσε και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του επισήμαινε ότι η χώρα «δεν αντέχει άλλη fake αριστεία».

«Ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα», τόνιζε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ», πρόσθετε και καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απομακρύνει άμεσα τον Αντ. Διαματάρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, να απομακρύνει άμεσα τον Αντ. Διαματάρη, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει, σε περίπτωση που ισχύουν τα δημοσιεύματα.

Σαν «σταθμό» στη ζωή του παρουσίαζε το ανύπαρκτο μεταπτυχιακό ο Διαματάρης

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι «άριστος» υφυπουργός Διαματάρης σε συνέντευξή του το 2017 στην Καθημερινή παρουσίαζε το ανύπαρκτο μεταπτυχιακό ως έναν από τους «σταθμούς» της ζωής του.

1977 MBA από το Columbia University

Oι σταθμοί του
1950 Γεννιέται στη Λήμνο.

1968 Μεταναστεύει στη Ν. Υόρκη.

1977 MBA από το Columbia University

Στην συνέντευξη στην Καθημερινή αναφέρει συγκεκριμένα:

Πότε αναλάβατε εσείς την εφημερίδα και πώς αποφασίσατε μια τέτοια κίνηση;

– Εγινα εξ ολοκλήρου ιδιοκτήτης της εφημερίδας ακριβώς δέκα χρόνια από την μέρα που έφτασα στη Νέα Υόρκη, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 1979. Είχα μόλις τελειώσει τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, πήγα για λίγο καιρό στην εφημερίδα αλλά με γοήτευσε τόσο πολύ που απέρριψα μια θέση σε μια πολυεθνική για να μείνω εκεί. Και δεν μετάνιωσα ποτέ γι’ αυτό.

Μπορεί να άλλαξαν εσπευσμένα το βιογραφικό του «άριστου» Διαματάρη, αλλά το ιντερνετ δεν ξεχνά….

Μπορεί να άλλαξαν άρον άρον το βιογραφικό του υφυπουργού Αντώνη Διαματάρη στο site της Κυβέρνησης, σε μια κίνηση πανικού, αλλά τα αποτυπώματα μένουν στο internet…

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται τι έγραφε μέχρι πριν από λίγο το site της Κυβέρνησης: Ολοκλήρωση τις σπουδές του λαμβάνοντας MBA από το Columbia University

Ενώ μετά την αλλαγή που έγινε εσπευσμένα στο site, γράφει (όπως φαίνεται στην 2η φωτό): «Παρακολούθησε μαθήματα στο Columbia University»