ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Επικαιρότητα

Είχε αποκαλέσει… λαθροπίθηκους τους μετανάστες και «ανταμείφθηκε» ως νέος διοικητής του νοσοκομείου Κω

Ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που επιδείκνυε τα τελευταία χρόνια όντας πρόεδρος της Ν.Δ. Λέρου και του Σωματείου Υπαλλήλων του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου προσπάθησε να παρουσιάσει ο νεοδιορισθεις διοκητής του Νοσοκομείου Κω, ο Τάσος Τσαχουργιανίδης, μιλώντας στη δημοτική τηλεόραση του νησιού. 

«Η υγεία δεν έχει χρώματα, στόχος μου είναι η επίλυση καθημερινά των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς», δήλωσε προσπαθώντας να φανεί υπεράνω διακρίσεων και προασπιστής των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου στο αγαθό της υγείας. 

Όμως για όσους τον γνωρίζουν από το παρελθόν, άλλα έλεγε και έγραφε δημοσίως όταν καταπιανόταν με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά και τους ομοφυλόφιλους. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σελίδα του στο facebook κυριαρχούν οι ξενοφοβικές αναρτήσεις, ενώ αφθονούν τα σχόλια με ακραία ρητορική του μίσους και επίκληση πράξεων αυτοδικίας.

Το ιδεολογικό αποτύπωμα του νέου διοικητή 

Πρόσφατα πάντως φρόντισε και κατέβασε από το facebook ανάρτηση με την οποία απειλούσε με αυτοδικία «όλους τους λαθροπίθηκους (μετανάστες-λαθρομετανάστες)», που τους κατηγορούσε συλλήβδην ότι βεβήλωσαν παρεκκλήσια στη Λέρο, όπως ισχυριζόταν, ενώ αναρωτιόταν αν η Εκκλησία «ασχολείται με τη μη ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ της Ελλάδος».

Δεν έμεινε άλλωστε στα λόγια. Οπως έγραφε η «Εφ.Συν.» («Ξενοφοβικό μένος και στο Θεραπευτήριο Λέρου», 1/12/2016), το Δ.Σ. της Ενωσης στην οποία προήδρευε ο κ. Τσαχουργιανίδης ζήτησε σε έκτακτη συνεδρίαση να ακυρωθεί η συμμετοχή τριών ευάλωτων γυναικών προσφύγων σε δραστηριότητες πλέξης χαλιών μαζί με άλλους θεραπευόμενους.

«Θεωρούμε ότι ο χώρος αυτός ανήκει στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου και οι υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτό αμείβονται για να παρέχουν υπηρεσίες μόνο στους νοσηλευόμενους ασθενείς μας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο ασφαλής είναι αυτή η συνύπαρξη τόσο σε ψυχιατρικό επίπεδο όσο και σε παθολογικό και γι’ αυτό ζητάμε άμεσα την ανάκληση της ανωτέρω απόφασής σας και να προστατέψετε όπως οφείλετε τους χώρους εργασίας μας και τους ασθενείς μας», σημείωνε το Δ.Σ.

Μετά τον 80χρονο Κ. Πατέρα που ήθελε ένα… ρουσφετάκι για να συνεχίσει τη ζωή του ως διοικητής στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, τώρα έπεται ο κ. Τσαχουργιαννίδης με τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πονήματά του σε άλλο νοσοκομείο της χώρας. Για να δούμε τι άλλο θα δούμε με τους «αρίστους» του Κυριάκου…