ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

Σεξιστική επίθεση από ακροδεξιούς στην Βασ. Ανδρεαδέλλη κατά τη συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου Μυτιλήνης (Video)

Σεξιστική επίθεση κατά της Βασιλικής Ανδρεαδέλλη κατήγγειλε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη», Εριφύλη Χιωτέλλη για τη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της Βασ. Ανδρεαδέλλη.

Σεξιστική επίθεση με χυδαίες βρισιές από τον γνωστό περιφερόμενο θίασο που εμφανίζεται με μέλη δήθεν «μπατριώτες» που εξυμνούν την ναζιστική ιδεολογία κατήγγειλε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξη «Με Πυξίδα τον Πολίτη», Εριφύλη Χιωτέλλη, κατά της Βασιλικής Ανδρεαδέλλη, στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

Θυμίζουμε ότι προς το τέλος της συνεδρίασης όταν τοποθετήθηκε η δημοτική σύμβουλος Βασιλική Ανδρεαδέλλη, το μέλος των «Ελεύθερων Πολιτών», τοπικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Κώστας Αλβανόπουλος την έβριζε χυδαία με την ανοχή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, στον οποίο η κ. Χιωτέλλη επιρρίπτει ευθύνες για τη μη τήρηση της διαδικασίας.

Αφού η κ. Χιωτέλλη και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ζερβού είχαν τοποθετηθεί και επεσήμαναν τη σημασία της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, δέχτηκαν γιουχαΐσματα από τη συγκεκριμένη μερίδα του περιφερόμενου θίασου.

Η κ. Ανδρεαδέλλη επιχειρώντας να απαντήσει στα όσα ανέφεραν κάποιοι ότι δεν πρέπει να συγκρίνονται οι πρόσφυγες του 1922 με τους σημερινούς, τόνισε ότι εκείνη είναι γνήσια Μυτιληνιά, ούτε «τουρκόσπορος», ούτε «παστρικιά», όπως αποκαλούσαν τότε τους πρόσφυγες, για να εισπράξει χλευασμό και στη συνέχεια της βρισιές του κ. Αλβανόπουλου.

«Στην επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, άνθρωποι που υιοθετούν την ιδεολογία που έστειλε χιλιάδες κόσμου στα στρατόπεδα, ίδια με την ιδεολογία που ήθελαν να καταλάβουν τότε την πατρίδα μας, παρουσιάζονται σήμερα σαν «μπατριώτες», ανέφερε η Ερ. Χιωτέλλη. «Είναι μεγάλη προσβολή για τον τόπο μας να θεωρούν εαυτούς πατριώτες όταν ταυτίζονται ιδεολογικά με τους προδότες».

Επίσης έκανε λόγο για περιφερόμενο θίασο που μιλάει με κραυγές. «Ευθύνη είναι του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που άφησε να φτάσει εκεί η κατάσταση. Δεν τους απέβαλε ούτε όταν επιτέθηκαν χυδαία με βρισιές στη Βασιλική Ανδρεαδέλλη. Δεν σεβάστηκαν τις γυναίκες που τους εξέλεξε ο λαός της Λέσβου. Έπρεπε να σηκωθεί όλο το συμβούλιο και να πετάξει έξω αυτούς τους κλακαδόρους».

Επίσης η Ερ. Χιωτέλλη σχολίασε μάλιστα πολύ αρνητικά και έκανε λόγο για προσβολή του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού από την ίδια συνομοταξία.