ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Επικαιρότητα

Γ. Μπουρνούς για ΑΜΚΑ: Άλλη μία επικίνδυνα καταστροφική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης

«Προσπαθεί με κινήσεις τέτοιου τύπου να ικανοποιήσει τα ταπεινότερα ένστικτα της σκληροπυρηνικής μερίδας στελεχών και οπαδών της»

Για «άλλη μία επικίνδυνα καταστροφική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» και την εκπομπή «Kάτι παίζει στο Κόκκινο» σχετικά με την εγκύκλιο για τον ΑΜΚΑ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επειδή έχει αποτύχει πλήρως στη διαχείριση των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, κάνοντας την πολιτική επιλογή από 8 Ιουλίου να σταματήσει το πρόγραμμα αποσυμφόρησης των νησιών προς την ενδοχώρα για να ικανοποιήσει τους δικούς της αυτοδιοικητικούς άρχοντες της ενδοχώρας, αλλά και τους οπαδούς της (…) προσπαθεί τώρα με κινήσεις τέτοιου τύπου να ικανοποιήσει τα ταπεινότερα ένστικτα  της σκληροπυρηνικής μερίδας στελεχών και οπαδών της», ανέφερε.

«Αυτό που κάνει είναι καταστροφικό», συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας πως «ένας σώφρων άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι όταν μία μεγάλη μάζα ανθρώπων, είτε είναι πρόσφυγες, είτε είναι μετανάστες, είτε γηγενείς κάτοικοι με τη στέρηση του ΑΜΚΑ στερούνται πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στερούνται τη συνταγογράφηση ενός αντιβιοτικού ή στερούνται τα βασικά εμβόλια, τότε αυτό ανεξαρτήτως του ποιοι τα στερούνται είναι μια βραδυφλεγής βόμβα για τη δημόσια υγεία του τόπου που συμβαίνει αυτό».

Ερωτηθείς για το ποιο εκτιμά πως θα είναι το αποτέλεσμα από την εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης στο προσφυγικό, ο κ. Μπουρνούς ανέφερε πως «θα είναι μία τρύπα στο νερό όσο δεν εφαρμόζεται άμεσα και μαζικά το οργανωμένο πρόγραμμα αποσυμφόρησης των νησιών προς την ενδοχώρα, το οποίο εφαρμόζαμε εμείς κι γι αυτό είχαμε καταφέρει στις 2 Ιουλίου, πριν τις εκλογές, να έχουμε φτάσει πια το ΚΥΤ της Μόριας στους 5.670 ανθρώπους (με χωρητικότητα 3.200) που είναι ένας από τους χαμηλότερους που πετύχαμε μετά το ξέσπασμα της κρίσης και τη δημιουργία του ΚΥΤ της Μόριας».

«Πολλές από τις ανακοινώσεις μέτρων είναι για το θεαθήναι», συμπλήρωσε και διερωτήθηκε: «Τι θα πει αποτελεσματικότερα φύλαξη των θαλασσίων συνόρων όταν πια ήδη ο αρμόδιος υπουργός κ. Κουμουτσάκος έχει παραδεχτεί δημοσίως ότι η αύξηση των ροών οφείλεται σε γεωπολιτικούς λόγους;». «Πριν τις εκλογές, μας έλεγαν ότι τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν φυλάσσει καλά τα σύνορα και σήμερα έχουν ανακαλύψει γεωπολιτικούς λόγους. Γιατί επιστρέφουν σε αυτήν την οπερέτα και σε αυτό το τεράστιο ψέμα περί καλύτερης φύλαξης των θαλασσίων συνόρων και πρακτικά τι σημαίνει αυτό;», ανέφερε.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση ότι δεν είχε στρατηγικό σχέδιο για το προσφυγικό, ο κ. Μπουρνούς έκανε λόγο για «γελοιότητα». «Οι άνθρωποι που κατάφεραν να φτάσουν τη Μόρια από τους 5.600 στους 13.000 μέσα σε 2,5 μήνες και πνίγηκαν σε μία κουταλιά νερό ακριβώς επειδή πολιτικά επέλεξαν να μην ακολουθήσουν το δικό μας διαχειριστικό μοντέλο, κατηγορούν εμάς ότι δεν είχαμε διαχειριστικό μοντέλο», πρόσθεσε και κάλεσε τα στελέχη της κυβέρνησης να σταματήσουν τα ψέματα πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τη Μόρια στους 10.000 ανθρώπους.