ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Κύριε δημοσκόπε, ξέχασες να ρωτήσεις για τις αυξήσεις στην ΔΕΗ!

Είναι χρήσιμο όταν ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις, να έχεις κάποιες δημοσκοπήσεις στις αποσκευές σου. Δεν πλήττεις κατά την διάρκεια της πτήσης  και  περνάς καλά με ανεβασμένο το ηθικό  κατά την διάρκεια της παραμονής σου στον τόπο προορισμού. Ειδικά όταν επισκέπτεσαι  την Διεθνή Έκθεση  Θεσσαλονίκης.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο δόθηκαν στην δημοσιότητα δύο δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν  στις αρχές Σεπτεμβρίου, λίγο πριν ανέβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη.

Τυχαία; Δεν νομίζω.

Οι δημοσκοπήσεις είναι η απεικόνιση  της αλήθειας. Της αλήθειας την στιγμή που διεξάγονται. Της αλήθειας  που βολεύει. Γενικώς της αλήθειας  που μπορεί να είναι και ψέμα.

Διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις, κάποια στοιχεία μου έκαναν εντύπωση.

Ρωτά η OpinionPoll:

“Η Κυβέρνηση κατάργησε το Πανεπιστημιακό Άσυλο. Εσείς θεωρείτε ότι ήταν σωστή επιλογή για να αντιμετωπιστούν καταστάσεις ανομίας και παραβατικών συμπεριφορών στα Πανεπιστήμια ;”

Ναι ή μάλλον ναι απάντησαν το 43,75%  των ψηφοφόρων  του ΚΚΕ των εκλογών του Ιουλίου.

Άλλη ερώτηση της OpinionPoll:

“Το υπουργείο προστασίας του πολίτη και η ελληνική αστυνομία έχουν αρχίσει επιχειρήσεις για να λυθεί το θέμα καταλήψεων δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων στα Εξάρχεια και αλλού. Η άποψη σας είναι :”

Θετική μάλλον θετική το 66.66% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ.

Οι απαντήσεις αυτές ακούγονται λίγο παράξενες έως παράδοξες. Το ΚΚΕ ένα “σφιχτό” κόμμα, με ψηφοφόρους πειθαρχημένους και συνειδητοποιημένους, που δεν χαρίζουν τίποτα σε κανέναν, που πέρα από το κόμμα δεν έχουν μια καλή κουβέντα για κανέναν, έγιναν ξαφνικά οπαδοί της άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου;  Του  πανεπιστημιακού  ασύλου  που είναι σύμβολο για την αριστερά. Έγιναν οπαδοί του δόγματος νόμος και τάξη της ΝΔ και του κυρίου Χρυσοχοίδη;

Όταν έγιναν οι δημοσκοπήσεις, είχε ήδη γίνει η επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια,  με την εκκένωση των κατειλημμένων κτιρίων, στα οποία  έμεναν πρόσφυγες και μετανάστες.Παιδιά με τις μητέρες τους.

Αστυνομική δράση που είχε επιφυλακτικές κριτικές ακόμα και από κάποια φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Ενέργεια την οποία κατήγγειλε το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ που έχει πάθει τόσα από αστυνομικές  επιχειρήσεις…

Όμως, όμως μας λένε οι δημοσκόποι, οι ψηφοφόροι του είχαν άλλη άποψη!

Μπερδεμένα μας τα λένε. Δεν μας τα λένε καλά!

Κύριοι δημοσκόποι, έτσι είναι αν έτσι νομίζετε!

Από την έτερη δημοσκόπηση  της Marc προκύπτουν  ποσοστά Τσαουσέσκου για την καλύτερη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά. Των δύο πρώτων μηνών διακυβέρνησης.

Το 71% των πολιτών έχει θετική γνώμη για την κυβέρνηση. Από τους ψηφοφόρους της ευρύτερης αριστεράς, (συνολικό ποσοστό πάνω από το  43%),  τουλάχιστον το ένα τρίτο!

Το 80% των πολιτών πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις της. Από τους ψηφοφόρους της ευρύτερης αριστεράς, πάνω από το πενήντα τις εκατό.

Όλοι αυτοί, γιατί πριν δύο μήνες ψήφισαν αριστερά κόμματα, αφού θαυμάζουν τόσο πολύ την ΝΔ και ειδικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Τώρα τους ανακάλυψαν;  Ή πείστηκαν από την πολιτική τους;

Κύριοι δημοσκόποι, έτσι είναι αν έτσι νομίζετε!

Άραγε οι δύο δημοσκοπήσεις έλαβαν υπόψιν τους, την τελευταία επιτυχημένη πρωτοβουλία  του Κυριάκου Μητσοτάκη, να ζητήσει  από τους Άγγλους  να μας δανείσουν τα δικά μας κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα;

Η ΝΔ  έχει αποφασίσει να πορευτεί επικοινωνιακά στον ίδιο δρόμο που πορεύτηκε την τελευταία πενταετία. Τον δρόμο της επικοινωνιακής επιβολής. Έλεγξε και ελέγχει την ενημέρωση. Έλεγξε και ελέγχει τα γεγονότα και τα μη γεγονότα. Έλεγξε και ελέγχει τα μυαλά αρκετών ανθρώπων. Απόλυτα  επιτυχημένα. Γιατί να αλλάξει αυτήν  την επιτυχημένη πολιτική;

Αυτό που φοβίζει δεν είναι η πολιτική της ΝΔ. Οι πολιτικές και οι νόμοι  των κομμάτων, αλλάζουν από το επόμενο κόμμα που γίνεται κυβέρνηση.

Αυτό που φοβίζει, είναι η επικοινωνιακή επιβολή της και η προσπάθεια μέσω αυτής της επιβολής να εδραιωθεί στην εξουσία. Ο έλεγχος του μυαλού των ανθρώπων φοβίζει.

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε  μια επιτυχία ως κυβέρνηση, π.χ. η έξοδος από το μνημόνιο, προσπαθούσαν να την ακυρώσουν και αμέσως εμφανίζονταν δημοσκοπήσεις, που έλεγαν πόσο μπροστά στην πρόθεση ψήφου εξακολουθούσε να βρίσκεται η ΝΔ. Έτσι κάποιος που έβλεπε ευνοικά την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, σταματούσε να την σκέφτεται, αφού άλλα έλεγαν οι δημοσκοπήσεις.

Είναι σίγουρο ότι όλα αυτά θα συνεχιστούν…

Τα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται δίπλα στην ΝΔ, δεν θέλουν να ξαναδούν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  στην εξουσία. Διότι δεν την ελέγχουν. Θα κάνουν λοιπόν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ή αδύνατο,  προκειμένου να υπονομεύσουν  αυτή την προοπτική. Αυτό φοβίζει.

Οι δημοσκοπήσεις λένε την αλήθεια. Την αλήθεια της στιγμής που γίνονται. Την αλήθεια που βολεύει…Για αυτό επιλέγονται και οι κατάλληλες ερωτήσεις.

Άραγε στις τελευταίες  θριαμβευτικές  για την ΝΔ δημοσκοπήσεις γιατί δεν  τέθηκε το ερώτημα:

“Η Κυβέρνηση από πρώτης Σεπτεμβρίου αύξησε τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η άποψη σας είναι θετική ή αρνητική για  αυτή την πρωτοβουλία;”