ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Ανθρωποι Δεύτερο Θέμα

Ο άνθρωπος για τα… δύσκολα

Νέο ρόλο φαίνεται ότι ανέλαβε χθες ο δικαστής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου. Με εμφανή -εκ των υστέρων- σκοπιμότητα προέδρευε στη Βουλή όταν στη λήξη της συνεδρίασης κατατέθηκαν τροπολογίες για σοβαρά εργασιακά θέματα.

Ψελλίζοντας σχεδόν ότι είχε εκδοθεί η απαραίτητη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου λίγη ώρα πριν, παρακολούθησε την αποχώρηση και των πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης και προχώρησε στην ψηφοφορία – φιάσκο της απομονωμένης πλειοψηφίας των κυβερνητικών βουλευτών.

Ο πρώην δικαστής, που εγκαλούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για καθυστερημένες τροπολογίες που έφταναν όχι βέβαια στη λήξη, αλλά στην έναρξη της Ολομέλειας, κατάπιε αδιαμαρτύρητα την κατάθεση τροπολογιών λίγα λεπτά πριν αρχίσουν οι ψηφοφορίες.

Η Ν.Δ. υπερψήφισε μόνη τις τροπολογίες με την πλήρη συγκατάθεση του πρώην δικαστικού που έχει αναδειχτεί τελικά σε άνθρωπο για τα «δύσκολα». Από τις φυλακές της απομόνωσης που νομοθέτησε ως υπ. Δικαιοσύνης καταλήξαμε χθες στη Βουλή της απομόνωσης με προεδρεύοντα τον ίδιο!