ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις

ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον

Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε από την ΝΔ στις εκλογές. Ηττήθηκε στις εκλογές, κέρδισε όμως το μέλλον του!

Οι πολίτες του έδωσαν 31,53%, εντυπωσιακό ποσοστό εμπιστοσύνης. Μετά από την ιλιγγιώδη άνοδο του την περίοδο 2009-2015, που από το 4,6% του Οκτωβρίου του 2009 έφτασε στο 36,34% τον Ιανουάριο του 2015, ήρθαν οι ευρωεκλογές του 2019 που ήταν μιά μικρή καταστροφή! Έπεσε στο 23,75%.

Επί της ουσίας οι βουλευτικές εκλογές είχαν ήδη ήδη κριθεί. Όμως το στοίχημα πλέον ήταν για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ύπαρξη του. Κι αυτός ανταποκρίθηκε. Σωστότερα ο δημοκρατικός κόσμος ανταποκρίθηκε!

Αυτή ήταν η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Μαζικά. Σιωπηλά. Με αποφασιστικότητα. Ψήφος κρυστάλλινη, χωρίς οποιαδήποτε ιδιοτέλεια.Ο δημοκρατικός κόσμος. Υπήρχε. Υπάρχει. Θα υπάρχει και στο μέλλον. Την κατάλληλη στιγμή μίλησε.

Η “νίκη” του, έγκειται στο ότι πλέον έχει αρχίσει να οικοδομεί μιά ιδιαίτερη πολιτική σχέση με τους δημοκρατικούς πολίτες. Μιά ψήφος και με «συναισθηματικά» χαρακτηριστικά.

Είναι πολύ σημαντικό. Ο ερωτισμός μπορεί να υπάρχει και στην πολιτική.Όσο και αν φαίνεται απολιτικό, ίσως και λίγο μελό.

Το είχε πετύχει και το ΠΑΣΟΚ. Επί τριάντα και πλέον έτη είχε οικοδομήσει μιά απόλυτα ιδιαίτερη σχέση με τους δημοκρατικούς πολίτες. Μέχρι την κατάρρευση της χώρας και τη σημερινή πολιτική “κατάντια” του ανεκδιήγητου, ανιστόρητου ΚΙΝΑΛ. Προφανώς δεν προτείνουμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ. Άλλοι καιροί. Περασμένοι.

Οι δύο εκλογικές νίκες του, τον Ιανουάριο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2015, ήταν πολιτικά βασισμένες στην οργή του κόσμου και στην αγανάκτηση του. Είχαν έντονα αρνητικό πρόσημο.

Οι σημερινές ψήφοι του, είναι γιά πρώτη φορά ψήφοι δημοκρατικής παράταξης! Πλέον οι πολίτες αρχίζουν να τον αισθάνονται σαν πολιτικό τους σπίτι. Είναι οι θετικές ψήφοι των πολιτών, που αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ την συνέχεια της δημοκρατικής, προοδευτικής, αριστερής παράταξης.

Κι αυτός οφείλει να ανταποκριθεί. Να συναντήσει τους δημοκρατικούς πολίτες. Να τους γνωρίσει. Να τους μιλήσει. Να τους φέρει κοντά του. Όχι πλέον δανεικές ψήφοι!

Ιδιαίτερα τα νέα παιδιά. Είναι πρώτος σε ψήφους στις ηλικίες 17-24 χρονών με 38% έναντι 30.4% της ΝΔ. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το κόμμα των νέων. Αγοριών και κοριτσιών. Μιλώντας στην γλώσσα και την ψυχή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να φτάσει σε κάθε μέρος της πατρίδας μας. Σε κάθε χωριό. Σε κάθε γειτονιά. Σε κάθε καφενείο. Δεν είναι δυνατόν να ξαναζήσουμε αυτό που ζήσαμε τον προηγούμενο καιρό, με την μαύρη προπαγάνδα των Μ Μ.Ε και της δεξιάς. Φαντάζομαι ότι θα προσπαθήσουν να το κάνουν και σήμερα και στο μέλλον. Το παρελθόν τους το εγγυάται. Πρέπει να υπάρχουν παντού πολίτες φίλοι ή μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, για ν’ απαντούν στα γεμάτα ψεύδος επιχειρήματα τους. Δεν είναι δυνατόν να μένει αναπάντητη η χυδαία προπαγάνδα τους. Δεν είναι δυνατό ο κόσμος να βομβαρδίζεται με αισχρές ψευτιές, ψεύτικες ειδήσεις. Αναπάντητες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε τον προηγούμενο καιρό έναν ιδιότυπο πολιτικό ρατσισμό. Ένα ιδιότυπο μπούλιγκ. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Θα το σταματήσει το άπλωμα της οργάνωσης του παντού. Σε κάθε σημείο. Σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε από την κυβέρνηση, όμως έσπειρε γιά το μέλλον. Η ελληνική κοινωνία δεν θεώρησε ότι απέτυχε. Πολλοί κι από αυτούς που δεν τον ψήφισαν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε μέσα από το ψέμα, την προπαγάνδα, την ανέντιμη αντιπολίτευση και την υποστήριξη της διαπλοκής.

Δυστυχώς γι αυτούς, δεν θα βρουν μπροστά τους όπως έλπιζαν έναν ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ. Θα τον βρουν ζωντανό, με σφρίγος, υψηλό ηθικό, έτοιμο να αντιταχθεί στα όποια σχέδια τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την μάχη γιά τους πολλούς και ειδικά για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ένα χέρι βοήθειας στην δύσκολη καθημερινή ζωή τους.

Το μέλλον του ανήκει.