ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Η ανατροπή των δημοσκοπήσεων είναι εφικτή

«Από φυσικού τους η μαυρίλα πρέπει να ΄ναι και κλεπταποδόχος», Οδυσσέας Ελύτης.
                    
Η χθεσινή  προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, ήταν κάτι απρόσμενο που ξεπέρασε κάθε προσδοκία αισιοδοξίας. 

Στην κατεξοχήν τουριστική περιοχή και πόλη της Ελλάδας κατακαλόκαιρο που ο κόσμος βρίσκεται σε μία κατάσταση παραλίας εν μέσω καύσωνα, κοινώς τους ζυγούς λύσατε, η πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον χαρισματικό Αλέξη Τσίπρα,  ΥΠΕΡΕΒΗ τις δύο προηγούμενες μεγάλες εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κόσμος που ήρθε αυθόρμητα από την πόλη και τα χωριά, είχε πάθος, παλμό, αρκετούς νέους που ζητούσαν συνέχιση της πολιτικής χτισίματος του κοινωνικού κράτους σε μια ταξική συμμαχία εργαζομένων -μικρομεσαίων. Αυτή η πολιτική έκφραση των πολιτών συμπυκνώνει ένα βουβό κύμα που υπάρχει στην κοινωνία υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ , το οποίο δεν μιλάει αλλά ένα μέρος δρα μόνο του εκτός κομματικού μηχανισμού και ένα άλλο μέρος φοβάται και περιμένει την κάλπη να πάρει την εκδίκησή του από τις πιέσεις που έχει υποστεί.
 
Συνήθως αυτός ο κόσμος, όπως μου έλεγαν άτομα που μετέχουν σε  αυτήν την ομάδα δεν δέχεται να μετάσχει σε δημοσκοπήσεις.  Επιπλέον υπάρχουν συγκλίνουσες πληροφορίες πως η Δεξιά με το σκληρό της προσωπείο ασκεί τρομοκρατία σε χωριά της υπαίθρου και αυτό θα το πληρώσει Η εποχή των μαγκουροφόρων έχει περάσει. 

Τουλάχιστον η χθεσινή συγκέντρωση πυροδότησε μία συλλογική δυναμική στην Κρήτη  ανατρεπτική της αποχαύνωσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των εργαλειακών δημοσκοπήσεων. Αυτό το βουβό κύμα το οποίο είναι μεγάλο θα καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Η ανατροπή των δημοσκοπήσεων με δουλειά μυρμηγκιού πόρτα- πόρτα είναι εφικτή.

Παναγιώτης Γεωργουδής https://www.efsyn.gr/