ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Ο «Συριζας ο ψεύτης» και τα 200 πράγματα που έκανε!

Είναι σε όλους και σε όλες γνωστό, ότι αυτοί και αυτές που φωνάζουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα», δεν είναι, τόσο, όσοι τον ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, όσο κυρίως αυτοί και αυτές, που δεν έχουν κανένα λόγο να αισθάνονται «προδομένοι» γιατί απλά δεν τον ψήφισαν!

Οχι ότι δεν έχει χάσει ψηφοφόρους. Εχει χάσει και πολλούς.

Για παράδειγμα, στις εκλογές στη Λέσβο, τον Γενάρη του 2015 ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ 16.265 πολίτες, ενώ τη ΝΔ 14,338, ενώ ο συνολικός αριθμός όσων ψήφισαν ήταν 49.115 πολίτες.

Δηλαδή, περίπου 33,000 πολίτες, που ΔΕΝ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να ισχυρίζονται ότι ¨τους είπε ψέματα», Είναι απλά παράλογο.

Στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, ψήφισαν 45.002 πολίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 12,654 ψήφους και η ΝΔ 12.357. Στις ευρωεκλογές ψήφισαν 48.585 ψηφοφόροι, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 10,367 ψήφους και η ΝΔ 13.861.

Παρατήρηση πρώτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει, αλλά δεν κερδίζει η ΝΔ.

Παρατήρηση δεύτερη: Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ στη Λέσβο, έχει να απευθυνθεί σε 6.265 πολίτες, τόσοι και τόσες είναι αυτοί και αυτές που δεν τον ψήφισαν ανάμεσα στις εκλογές του Γενάρη και τις Ευρωεκλογές και να εξηγήσει σε κάθε έναν και κάθε μία από αυτούς, τι πραγματικά έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Είναι προφανές, ότι αρκετοί και αρκετές, θα αισθάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψς κυβέρνηση, δεν έκανε ότι είχε πει ότι θα κάνει. Δεν πέρασαν όμως απέναντι.

Είναι προφανές επίσης, ότι αυτοί οι πολίτες, δεν λειτουργούν, κυρίως, με τη λογική «μας είπε ψέματα». Έκαναν τις δικές τους πολιτικές επιλογές, για μια σειρά λόγους, που είναι σεβαστές και πρέπει να ακουστούν.

Τέσσερα χρόνια μετά και ο κάθε ένας και η κάθε μία, πρέπει να κάνει τον λογαριασμό του. Τι πραγματικά έκανε και τι πραγματικά δεν έκανε, ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Εμείς λέμε, ότι έκανε, ότι ένα, όχι δύο, αλλά διακόσια «πράγματα». Αυτά θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε γνωστά, σε έναν – ένα, από όσους ψηφοφόρους χάσαμε το προηγούμενο διάστημα. Αλλά και σε ακόμα περισσότερους!