ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

ΦΠΑ για φάπες!

Έντεκα ολόκληρες μονάδες έριξε τον  ΦΠΑ η κυβέρνηση στα τρόφιμα αλλά για τα αντιπολιτευτικά ΜΜΕ αυτό είναι ψιλά πράγματα. Σιγά το μέγεθος!

Ογδόντα έξι ευρώ το χρόνο θα είναι τελικά το όφελος για κάθε νοικοκυριό, έγραψαν. Αν όμως για τις έντεκα μονάδες της πτώσεις του ΦΠΑ δεν αξίζει να δώσει κανείς και πολύ μεγάλη σημασία τότε μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετα γιατί, τα ίδια τα ΜΜΕ χάλασαν τον κόσμο όταν η κυβέρνηση αύξησε κατά μια (1%) μονάδα τον ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Κι αυτό το έκανε για να μην αυξήσει τον ΦΠΑ τόσο στα φάρμακα όσο και στους λογαριασμούς του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος. Εφαρμόζοντας δηλαδή ένα αντίμετρο προστάτεψε τελικά το εισόδημα των ηλικιωμένων και των λαϊκών  νοικοκυριών. Κι όμως, γι αυτή την επί πλέον μονάδα που σύμφωνα με τους λογαριασμός σήμερα, των ίδιων των μέσων, θα πρέπει να αντιστοιχεί σε 8 ευρώ το χρόνο στήθηκε ολόκληρη προπαγάνδα.

Γιατί όπως και να το κάνουμε αυτός ήταν ένας από τους είκοσι επτά φόρους που έβαλε ο Σύριζα, ενώ αν αυξάνονταν οι τιμές των φαρμάκων, του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος,  θα ήταν … «αναπόφευκτη μνημονιακή υποχρέωση»!