ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Β. Αιγαίο: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Γ. Σπιλάνη

Στις εκλογές για την Περιφέρεια του Β. Αιγαίου, τα μέλη, και οι χιλιάδες φίλοι και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στα νησιά μας, στηρίζουν και ψηφίζουν την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, που με επικεφαλής τον Γιάννη Σπιλάνη, διεκδικούν αξιώσεις την πλειοψηφία στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, δεν είναι «ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ«. Αν υπάρχει ένας ορισμός για το «υπερκοματικός και πλατύς», είναι αυτός που της ταιριάζει.

Συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία τριών περιφερειακών συμβούλων, που ανήκουν σε διαφορετικά πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα, τους Οικολόγους, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ. Ο ίδιος ο Γιάννης Σπιλάνης, δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τη ΔΗΜΑΡ.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ενώνει δυνάμεις!

Το βασικό χαρακτηριστικό της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, αυτό που της δίνει τον χαρακτηρισμό της «πλατιάς αυτοδιοικητικής παράταξης», είναι ότι στην πορεία συναντήθηκε με δεκάδες και εκατοντάδες ανθρώπους, σε όλα τα νησιά, από διαφορετικούς πολιτικούς, ιδεολογικούς, αυτοδιοικητικούς, κοινωνικούς και κινηματικούς χώρους.

Και αυτή είναι η πρώτη, μεγάλη, διαφορά που έχει η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, από τους άλλους συνδυασμούς που διεκδικούν το χρίσμα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Ενώνει δυνάμεις, όταν οι άλλοι είναι αποτέλεσμα διάσπασης, ή εκφράζουν αποκλειστικά ένα στενό κομματικό ακροατήριο.

Τα ψηφοδέλτια που άμεσα ή έμμεσα έχουν αναφορά στην Ν.Δ., είναι αποτέλεσμα διάσπασης. Μιλάμε για την κ. Καλογήρου, που έχει το επίσημο χρίσμα από τον κ. Μητσοτάκη, αλλά και τον κ. Μουτζούρη, που ενώ εμφανίζεται σαν αντάρτης, στην πραγματικότητα συγκροτείται, από την εσωκομματική, προς την κ. Καλογήρου, τοπική αντιπολίτευση της Ν.Δ. και στηρίζεται από τον βουλευτή της, τον κ. Αθανασίου.

Από την άλλη, το ψηφοδέλτιο του κ. Χριστόφα, είναι αυτό που έχει το επίσημο χρίσμα του ΚΙΝΑΛ. Ο ίδιος ο κ. Χριστόφας, είναι στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και ενώ αρχικά εμφάνισε ένα ψηφοδέλτιο με νέους ανθρώπους, στην πορεία αυτό κατακλύστηκε από αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη που προέρχονται κυρίως από αυτόν τον χώρο.

Προφανώς, το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα ψηφοδέλτια που έχουν αναφορές σε δυνάμεις της αριστεράς (ΚΚΕ και Ανταρσύα).

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει πρόγραμμα!

Ομως, δεν είναι μόνο αυτό, το χαρακτηριστικό εκείνο που κάνει την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, να είναι μια διαφορετική αυτοδιοικητική παράταξη. Σε αντίθεση με τις άλλες, είναι η μοναδική, που έχει εκφράσει ένα συγκεκριμένο προγραμματικό λόγο. Που έχει πει, από την πρώτη κιόλας στιγμή, τι θα κάνει στην περιφέρεια.

Αυτό δεν είναι λίγο, ούτε μπορεί κάποιος να το προσπεράσει εύκολα. Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, είναι ο βασικός αναπτυξιακός μηχανισμός που έχουμε στην διάθεσή μας ως πολίτες. Διαχειρίζεται το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διπλασίασε τους πόρους για το νέο ΠΕΠ και από 330 εκατ. το πήγε στα 660 εκατ.Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη δεκαετία και με την μόχλευση ιδιωτικών πόρων, μόνο από το ΠΕΠ, θα πρέπει να υλοποιηθούν έργα, πάνω από 2 δις. στην περιφέρειά μας.

Αν  συνυπολογίσουμε και άλλους πόρους που σήμερα είναι διαθέσιμοι για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, μιλάμε για πολύ μεγάλους αριθμούς, που θα καθορίσουν το μέλλον των νησιών μας για τις επόμενες δεκαετίες!

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει καθαρό πρόσωπο!

Υπάρχει όμως και ένας τρίτος, εξίσου σοβαρός λόγος, γιατί τα μέλη, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και τον Γιάννη Σπιλάνη.

Σε αντίθεση με τους συνδυασμούς της Ν.Δ., που ουσιαστικά εκφράζουν ένα σύστημα συμφερόντων που τα τελευταία χρόνια έχει συγκροτηθεί στα νησιά μας και δεν τα αφήνει να αναπτυχθούν, η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, θέλει και μπορεί να συγκρουστεί με αυτό.

Ας θυμηθούμε μόνο, τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια, στην κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας, στον τουρισμό, στις άλλες κρίσιμες υπηρεσίες της. Τι λέει ο κόσμος για τον τρόπο που ανατίθενται τα έργα, οι μικρές ή μεγαλύτερες εργολαβίες, τι έγινε με την δακοκτονία.

Στην πραγματικότητα, αν και προς τα έξω δεν το εκφράζουν, οι συνδυασμοί που έχουν αναφορά στην Ν.Δ, αυτό που θέλουν και έχουν σαν σχέδιο, είναι να αναπαράγουν αυτό το σύστημα που έχει δημιουργηθεί.

Πρέπει να γίνουν πολύ συγκεκριμένες αλλαγές, στην δομή και τον τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, έτσι ώστε αυτή να είναι πραγματικά στην υπηρεσία του πολίτη. Με διαφάνεια και δημοκρατία! Αυτό είναι που μπορεί να το εγγυηθεί, μόνο η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ με επικεφαλής τον Γιάννη Σπιλάνη.

Ενώνει δυνάμεις, έχει πρόγραμμα και έχει καθαρό πρόσωπο: Να λοιπόν ποιοι είναι οι τρεις βασικοί λόγοι, που ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του και οι χιλιάδες φίλοι και ψηφοφόροι του στα νησιά του Β. Αιγαίου, στηρίζουν την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και τον Γιάννη Σπιλάνη!