ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Κάθε μέρα

Για έναν ανθρώπινο Δήμο Μυτιλήνης!

Η Εριφύλη Χιωτέλλη, επικεφαλής στην προσπάθεια για «μια μεγάλη αυτοδιοίκητή παράταξη, που θα πάρει την ευθύνη για την νέα αρχή του Δήμου Μυτιλήνης» μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου.

Ενός Δήμου που θα νοιάζεται τους πολίτες, θα ακούει τους πολίτες, θα δίνει χώρο στους πολίτες. Ένα Δήμο που θα είναι συνεχώς δίπλα σε όλους και σε όλες μας, αποτελεσματικό και δημοκρατικό

Η E.. Χιωτέλλη είναι δασκάλα στο επάγγελμα, διευθύντρια του δημοτικού σχολείου των Λουτρών, συνδικαλίστρια στο χώρο της εκπαίδευσης και ενεργό μέλος των κινημάτων αλληλεγγύης στη Λέσβο. Μέχρι πρότινος ήταν συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Η δήλωση υποψηφίοτητας της Ε. Χιωτέλλη

Από σήμερα ξεκινούμε μια νέα μάχη. 

Μετά τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου και τη δημιουργία του νέου Δήμου Μυτιλήνης, η προσπάθεια όλων μας είναι, αυτός, να φανεί αντάξιος των προσδοκιών και της βούλησης των δημοτών του.. Ενδιάμεσος σταθμός σε αυτή μας την προσπάθεια είναι οι εκλογές για δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο που θα γίνουν στις 26 του Μάη.

Είμαστε αυτοί που κάναμε πράξη τη  διάσπαση του Δήμου. Που θέλουμε να ξαναζωντανέψουν οι κοινότητες  Είμαστε απέναντι  σε αυτούς που που δεν στήριξαν και δεν ψήφισαν την διάσπαση και καταψήφισαν τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που φέρνει ο Κλεισθένης στην αυτοδιοίκηση. Για αυτό μπορούμε να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, τόσο τις απαιτήσεις του νέου Δήμου, όσο και το ξαναζωντάνεμα των κοινοτήτων

Θέλουμε, ο νέος Δήμος Μυτιλήνης, να είναι ένας δήμος  που θα νοιάζεται για τους πολίτες του, που θα ακούει τους πολίτες του, που θα δώσει πάλι ζωή στις γειτονιές της πόλης και τα χωριά. 

Θέλουμε, να είναι ένας Δήμος που θα σκέφτεται θα σχεδιάζει και θα πράττει, συνεχώς για το μέλλον, πατώντας στο παρόν και τις ανάγκες που έχουν οι δημότες του, τώρα. Που θα αλλάζει και θα καλυτερεύει συνεχώς τη ζωή των ανέργων, των νέων, των εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, των αγροτών, των γυναικών, των κτηνοτρόφων, των συνταξιούχων, της πλειοψηφίας των κατοίκων του, στην πόλη και τα χωριά. 

Θέλουμε ένα Δήμο που θα αλλάζει συνεχώς προς το καλύτερο την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων, προς όφελος των πολλών!

Θέλουμε ένα Δήμο που θα είναι ανοιχτός και αλληλέγγυος σε όλους και σε όλες, δημοκρατικός και αποτελεσματικός! 

Κρατάμε τις καλύτερες παραδόσεις της αυτοδιοίκησης στη Λέσβο και συγκροτούμε τη μεγάλη ανοιχτή ενωτική δημοκρατική αυτοδιοικητική παράταξη που θα κάνει το νέο Δήμο Μυτιλήνης, τον δήμο που όλοι και όλες θέλουμε!

Καλούμε τους δημότες και τις δημότισσες,  από όλες τις Δημοτικές ενότητες, από την Γέρα, το Πλωμάρι, την Αγιάσσο, τον Ευεργέτουλα, τη Θερμή και την πόλη της Μυτιλήνης να  μας στηρίξουν για έναν ανθρώπινο Δήμο Μυτιλήνης! 

Εριφυλη Χιωτέλλη: «Η υποψηφιότητά μας, δεν είναι ένα προσωπικό «»καπρίτσιο»» αλλά μια συνειδητή και συλλογική επιλογή»

Σε αποκλειστική δήλωση της στο Νησί, η Ε. Χιωτέλλη αναφέρει.

«Στόχος μας είναι να εκφράσουμε, όλες εκείνες τις τοπικές πολιτικές, αυτοδιοικητικες αλλά και κοινωνικές δυνάμεις και συλλογικότητες, οι οποίες όλα τα προηγούμενα χρόνια, έδωσαν, τη μάχη να κρατηθούν τα χωριά μας όρθια, και είναι ενεργές σε κάθε τομέα, μικρό η μεγαλύτερο της ζωής των κατοίκων του νέου Δήμου. Θέλουμε να εκφράσουμε τους πολλούς,, αυτούς που παράγουν πολιτισμό, όσους και όσες δραστηριοποιούνται στο κίνημα της αλληλεγγύης, προάγουν τον αθλητισμό και την μόρφωση των παιδιών μας.

Τους επιχειρηματίες που καινοτομούν, αλλά και τις νέες συλλογικές και αλληλέγγυες οικονομικές δραστηριότητες και συνεταιρισμούς» αναφέρει η κ. Χιωτέλλη. 

Και συνεχίζει: ««Μετά το τέλος της υπόθεσης της διάσπασης του Δήμου Λέσβου, και την δημιουργία του νέου Δήμου Μυτιλήνης, ωριμάσανε και οι διεργασίες που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν σε εξέλιξη, για την δημιουργία ενός πλατιοί, ανοιχτού, δημοκρατικού, αυτοδιοικητικού σχήματος, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις την διοίκησή του».

Σύμφωνα με τη δασκάλα, συνδικαλίστρια στο χώρο της εκπαίδευσης και γνωστή για τη συμβολή της σε κινήματα αλληλεγγύης υποψήφια Δήμαρχο: «Ο Δήμος μας, ο νέος Δήμος Μυτιλήνης, είναι σίγουρο ότι θα έχει αυξημένες οικονομικές δυνατότητες. Το ζητούμενο για εμάς είναι, πώς αυτές οι δυνατότητες θα αξιοποιηθούν προς όφελος της πλειοψηφίας, έτσι ώστε να καλυτερεύει συνεχώς η ζωή των πολιτών Απο τις πρώτες στιγμές της ανακοίνωσης της υποψηφιοτητάς μας, η ανταπόκριση των πολιτών είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αυτό σε εμάς δείχνει ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο γιατί η υποψηφιότητά μας, δεν είναι ένα προσωπικό «καπρίτσιο» αλλά μια συνειδητή και συλλογική επιλογή, που θα εκφράσει την ανάγκη για αλλαγές, ακόμα και στα πρόσωπα, που έχει ο τόπος μας».