1 Δεκεμβρίου 2018 | ... Χίλιες λέξεις |

Πόσο κάνει (και τι μπορεί) να κάνει ένα γεφύρι;

Εκτός από τη μεγάλη πολιτική, υπάρχει και η μικρή. Αυτή, της καθημερινότητας, που λέει «πόσο κοστίζει να φτιαχτεί ένα γεφύρι για να σταματήσουν οι άνθρωποι, όχι μόνο στον Παλαιόκηπο, αλλά σε κάθε χωριό του νησιού, να  ταλαιπωρούνται κάθε λίγο και λιγάκι, να χάνουν περιουσίες και να κινδυνεύουν;»

Μπορεί το προηγούμενο διάστημα να καθαρίστηκαν τα ρέματα, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις περισσότερο νερό θα πρέπει να περνάει από γεφύρια σαν και αυτό. Τι έκανες λοιπόν; Μια τρύπα στο νερό.

Αυτό είναι ένα από τα γεφύρια στον Παλαιοκήπο, που στην διάρκεια της πρόσφατης νεροποντής λειτούργησαν σαν παγίδα του νερού. Από το μέγεθος των σωλήνων που περνάνε μέσα στο ρέμα, μπορούμε να καταλάβουμε το μέγεθος της κάμαρας του.

Ουσιαστικά το νερό χτύπαγε με ορμή σε ένα φράγμα. Από ένα σημείο και πέρα το ίδιο το νερό λειτούργησε σαν φράγμα για το άλλο που ερχότανε με ορμή και λογικά μπούκαρε με μεγαλύτερη ορμή στα γύρω σπίτια. Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία.

Εκτός λοιπόν, από τη μεγάλη πολιτική, υπάρχει και η μικρή. Αυτή, της καθημερινότητας, που λέει «πόσο κοστίζει να φτιαχτεί ένα γεφύρι για να σταματήσουν οι άνθρωποι, όχι μόνο στον Παλαιόκηπο, αλλά σε κάθε χωριό του νησιού, να  ταλαιπωρούνται κάθε λίγο και λιγάκι, να χάνουν περιουσίες και να κινδυνεύουν;»

«Για το τμήμα επαρχιακής οδού που διέρχεται μέσα από οικισμούς, την ευθύνη την έχει ο δήμος«. Ωραία λοιπόν… βρήκαμε ποιος έχει την ευθύνη…

Θα το φτιάξει το γεφύρι και τα άλλα γεφύρια ο Δήμος ή να περιμένουμε μέχρι την άλλη φορά που θα φουσκώσει, πάλι, ο «ποταμός»;

Print Friendly, PDF & Email