ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Σχολεία στη Λέσβο συμμετείχαν στις εθνικιστικές καταλήψεις και οι συμμαθητές τους αντιδρούν

15 σχολεία στη Λέσβο και 5 στη Λήμνο συμμετέχουν στις σχεδιασμένες από τη χρυσή αυγή και άλλες ακροδεξιές ομάδες καταλήψεις ενώ πολλά παιδιά δεν πήγαν σήμερα στο σχολείο προκειμένου να μη συμμετέχουν .

Κανένα σχολείο δε συμμετέχει στη Χίο ούτε και τη Σάμο . Την ίδια ώρα συμμαθητές τους με ανακοινώσεις τους καλούν «όλους τους συμμαθητές μας και τους καθηγητές μας, τους δασκάλους μας… να γυρίσουν την πλάτη στην εθνικιστική φιέστα που σκοπό έχει να θεριέψει το κτήνος του φασισμού.»

Τις κινητοποιήσεις φαίνεται να στηρίζει με ανακοίνωσή της και η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Λέσβου η οποία τονίζει ότι «οι μαθητές εκφράζουν εύλογες ανησυχίες για την απαράδεκτη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης στο μείζον εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας».

Το μουσικό σχολείο πραγματοποιεί κατάληψη κατά του άρθρου 40 για τα μουσικά σχολεία που παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού ακόμη δεν έχει αποσυρθεί από το νομοσχέδιο.

Ανακοίνωση μαθητών της Λέσβου:

Συμμαθητή συμμαθήτρια

Μπροστά στα μάτια μας γεννιέται ο εφιάλτης του φασισμού που οι πρόγονοί μας, οι παππούδες μας, είχαν νικήσει και νομίζαμε όλοι ότι τον είχαμε θανατώσει. Πατριδοκάπηλοι και ρατσιστές με πρόσχημα, άλλοτε το Μακεδονικό και άλλοτε το Προσφυγικό προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν στον αγκυλωτό σταυρό του φασισμού για να δηλητηριάσουν το παρόν και το μέλλον μας.

Προσπαθούν να παρουσιαστούν σαν αγνοί πατριώτες που νοιάζονται για το καλό μας και το καλό της χώρας . Προσπαθούν να παρουσιαστούν ως αντισυστημικοί και αγωνιστές…
Δεν τσιμπάμε στα ψέματα τους, πίσω από τον «αγνό» πατριωτισμό τους βρίσκεται ο επικίνδυνος εθνικισμός , το μίσος ο ρατσισμός και ο φασισμός.

Δεν πιστεύουμε ότι κάποιοι συμμαθητές μας είναι φασίστες… δεν μπορεί να είναι φασίστες, απλά «τσίμπισαν».

Όλοι μαζί πρέπει να τσακίσουμε το φασισμό!

Δεν ξεχνάμε το Φύσσα, ή τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και όλα τα υπόλοιπα θύματα του φασισμού, της ρατσιστικής βίας, του εθνικισμού. Απέναντι σε αυτούς να παλέψουμε για την παιδεία των αναγκών μας για δουλειά με δικαιώματα, για να κοιτάμε το μέλλον μας με αισιοδοξία και όχι με ανασφάλεια.

Καλούμε όλους τους συμμαθητές μας και τους καθηγητές μας, τους δασκάλους μας… να γυρίσουν την πλάτη στην εθνικιστική φιέστα που σκοπό έχει να θεριέψει το κτήνος του φασισμού.

Μαθητές Λέσβου

Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το ποιος προκαλεί τις κινητοποιήσεις αυτές: