ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

“Περίπου 100 άτομα” και “αποδοκιμασίες” είδαν στην επίσκεψη του Ευκλ. Τσακαλώτου στη Μυτιλήνη οι τοπικοί (παρά) δημοσιογράφοι.

Χωρίς αμφιβολία η επίσκεψη του Ευκ. Τσακαλώτου στη Μυτιλήνη (η πρώτη επίσκεψη Υπουργού Οικονομικών στο νησιά μετά από πάρα πολλά χρόνια) είναι το πιο σημαντικό τοπικό πολιτικό γεγονός της τελευταίας περιόδου. 

Ο Ευκ. Τσακαλώτος ήλθε στο νησί μας, αμέσως μετά το Eurogroup, άρα είχε πολλά πράγματα να πει, όπως άλλωστε και είπε. Η εξαντλητική συζήτηση που ακολούθησε, μετά την ομιλία, κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, με τον Ευκ. Τσακαλωτο να απαντά σε κάθε μια από τις, πάρα πολλές, ερωτήσεις που του έγιναν.

Η μεγάλη (αλλά όχι ανέλπιστη για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ) επιτυχία της επίσκεψης που επισφραγίστηκε με τη συμμετοχή του κόσμου στην συγκέντρωση στο Επιμελητήριο Λέσβου, χαλάει το “αφήγημά” του ¨ΣΥΡΙΖΑ που είναι σε κατάρρευση“, που ακούραστα εδώ και χρόνια, αλλά με μεγαλύτερη ένταση το τελευταίο διάστημα “σπρώχνουν” στην κοινωνία τα κόμματα της διαπλοκής και τα παπαγαλάκια τους.

Ανέλαβαν λοιπόν οι (παρα)δημοσιογράφοι να ενημερώσουν ότι αυτό που είδαν και συμμετείχαν, εκατοντάδες Μυτιληναίοι, και είδαν πάρα πολλές χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα… δεν υπήρξε ποτέ!

Ξεκίνησαν από την συγκέντρωση:

Ομως, οποίος ξέρει την αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου, αυτή έχει 170 καθίσματα, άρα αν είναι κατάμεστη, που όντως ήταν, αποκλείεται να βρίσκονται σε αυτή “100 περίπου άτομα”. Αν μάλιστα προσθέσει κανείς, τους όρθιους και όσους/ες ήταν στον χώρο του φουαγιέ με σιγουριά στην συγκέντρωση δεν ήταν “100 περίπου άτομα” αλλά πάνω από 200.

Αφού είδαν λοιπόν ότι με την …αριθμητική δεν τα πάνε καλά, τα παπαγαλάκια άλλαξαν τροπάρι: Ανακάλυψαν ότι  “αποδοκίμασαν των Ευκ. Τσακαλώτο κάτοικοι της Μυτιλήνης”

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος, δηλαδή ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, το πρωί του Σαββάτου, αφού ήπιε τον καφέ του, μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε γνωστό καφέ της Ερμού, διέσχισε όλη την αγορά προκειμένου να πάει στα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχε συνάντηση με μέλη και στελέχη του κόμματος  Προφανώς στη διαδρομή μίλησε και χαιρέτησε πάρα πολλούς, στάθηκε σε μαγαζιά και μίλησε με τους ιδιοκτήτες τους.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή η μόνη στιγμή που μπορεί να καταγραφεί ως “αποδοκιμασία” ήταν ένα κατάστημα, όπου η ιδιοκτήτριά του, σε έντονο ύφος κατηγόρησε τον Ε. Τσακαλώτο ότι “καταστρέφει το νησί” και η οποία μάλιστα φρόντισε να ανεβάσει και σχετικό βίντεο στο fb.

“Περίπου 100 άτομα” και “αποδοκιμασίες” είδαν λοιπόν στην επίσκεψη του Ευκλ. Τσακαλώτου στη Μυτιλήνη οι (και προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία) τοπικοί (παρά) δημοσιογράφοι.

Δεν πειράζει παιδιά. Ετσι είναι εάν έτσι νομίζετε ότι είναι…