ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

16/11/18: Ξυδάκι

Εντάξει, τα σημερινά πρωτοσέλιδα έχουν πολλή πλάκα. Το χθεσινό EWG που έδωσε το “πράσινο φως” στην κυβέρνηση να μην εφαρμόσει το ψηφισμένο μέτρο με την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις από 1.1.19, αλλά και η ανακοίνωση του υπερπλεονάσματος που θα αυξήσει τα μερίσματα που κάθε χρόνο μοιράζει η κυβέρνηση σε όσους κατά τεκμήριο τα χρειάζονται περισσότερο, μοίρασαν πολύ πόνο στις αντιπολιτευτικές εφημερίδες. Προσέξτε τίτλοι:

  • Η Καθημερινή: Οι Ευρωπαίοι έδωσαν τις συντάξεις στον Τσίπρα (σαν δεν ντρέπονται λίγο)
  • Τα Νέα: Μπόνους κάλπης από €300 έως €1.400 (και υπότιτλος για το EWG: Κλείνει το μάτι για μη περικοπή των συντάξεων –Σώωωωπα! Πουλιά στον αέρα πιάνετε!)
  • Φιλελεύθερος: Τάζει, δικάζει κι όμως βουλιάζει (“…οι πολίτες δεν δείχνουν να συγκινούνται”, διαπιστώνει στον υπότιτλο η εφημερίδα, σαν να προαναγγέλλει κάποια δημοσκόπηση, αφενός όμως στο σάιτ της δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη, αφετέρου δεν είναι δυνατόν να έχει γίνει δημοσκόπηση με διαπιστωμένη τη μη περικοπή μέσα σε… μισή μέρα. Δεν πειράζει, περαστικά ευχόμαστε.)

Ελεύθερος Τύπος και Δημοκρατία προκρίνουν το ότι βασικό μέρος του αναγνωστικού του κοινού είναι συνταξιούχοι κι έτσι έχουν πιο ουδέτερους τίτλους: Αναδρομικά και για 200.000 νέους συνταξιούχους, γράφει ο πρώτος και Γλίτωσαν τη σφαγή οι συνταξιούχοι γράφει η δεύτερη, που έτσι κι αλλιώς δεν δείχνει ιδιαίτερη αγάπη στην τωρινή ηγεσία της ΝΔ.

Απ’ την άλλη, ΕφΣυν και Αυγή στα κεντρικά τους άρθρα τρίβουν το αλάτι στην πληγή, θυμίζοντας το χρονικό της πολιτικής αντιπαράθεσης για τις συντάξεις από τότε που διέρρευσε πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τη μη περικοπή τους, και τις διαδοχικές ήττες της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι την οριστική χθεσινή…