ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τρόμος περί …ευθύνης υπουργών

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν… είδαν ή πέρασαν στα ψιλά…

Συνταγματική αναθεώρηση: H πρόταση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο «φόβος» της ΝΔ

Τι αναμένεται να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, τη σχέση Εκκλησίας-Κράτους, το νόμο περί ευθύνης υπουργών και τις βουλευτικές θητείες – Πυρά του Μεγάρου Μαξίμου κατά της ΝΔ, την οποία κατηγορεί ότι δε θέλει τη Συνταγματική Αναθεώρηση γιατί φοβάται την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. (αναλυτικά)

«Αρκούσε μία παραδοχή: Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης φοβούνται την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών»

Αλ. Τσίπρας: Με τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε ώριμες και αναγκαίες τομές

«Η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας έχει ως αποκλειστικό θέμα την πρότασή μας για την αναθεώρηση του Συντάγματος», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.  (αναλυτικά)

«Εθνικά επικίνδυνος ο κ. Μητσοτάκης»

«Έφτασε στο έσχατο σημείο να προσπαθεί να τους αποτρέψει από επενδύσεις στην Ελλάδα, ισχυριζόμενος πως η οικονομία βρίσκεται σε αδιέξοδα (!)» τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου. (αναλυτικά)

Στην Αθήνα η υπόθεση του θανάτου του Κ. Κατσίφα

Η υπόθεση θα ερευνηθεί στην Αθήνα, όπου διαβιβάστηκε σήμερα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, δικογραφία που σχηματίστηκε για τον θάνατο του Κατσίφα στην Αλβανία, με καταθέσεις συγγενών του οι οποίες επέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.  (αναλυτικά)

«Να χυθεί άπλετο φως και στον θάνατο Κατσίφα και στα παραγωγικά αίτια»

Τις προτεραιότητες και τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως ο θάνατος του Κ. Κατσίφα περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας Στο Κόκκινο. (αναλυτικά)

Γ. Μπουρνούς: Όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξακρίβωση των συνθηκών θανάτου του K. Κοτσίφα

Αλ. Τσίπρας στη μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου: Η απώλειά του δεν θα ξεχαστεί

«Η απώλεια του Ζακ δεν θα ξεχαστεί, τουλάχιστον από όσους και όσες από εμάς παραμένουμε αφοσιωμένοι στον αγώνα για μια κοινωνία, που η ανθρώπινη ζωή θα είναι η υπέρτατη αξία»: την προσωπική αυτή δέσμευση δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε επιστολή του προς τη μητέρα του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών». (αναλυτικά)

Τι λέει η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου για την απάντηση Τσίπρα (βίντεο)

Υπόθεση Παπαντωνίου: Ο χάρτης του μαύρου χρήματος στο στόχαστρο των Ανακριτών Διαφθοράς

Αιτήματα συνδρομής σε πέντε χώρες, με επίκεντρο γαλλικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού. (αναλυτικά)

Την Πέμπτη θα δοθεί το πόρισμα της εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία στα κόμματα

Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην υγεία θα είναι έτοιμο και την Πέμπτη θα παραδοθεί στους εισηγητές των κομμάτων, τόνισε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σπύρος Λάππας, μιλώντας στην ΕΡΤ. (αναλυτικά)

Άμεση πρωτοβουλία για να βρεθεί λύση για τις επικουρικές των συνταξιούχων της ΕΤΕ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος για τον Χρηματοπιστωτικό Τομέα κ. Αλέκος Φλαμπουράρης. (αναλυτικά)

«Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 300.000 νέες θέσεις εργασίας»

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο αυτή τη στιγμή, επιδιώξαμε και νομίζω ότι πετυχαίνουμε πια τις συναινέσεις που χρειαζόμασταν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να αποφύγουμε το αχρείαστο μέτρο της απομείωσης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. (αναλυτικά)

«Αυτές οι ευρωεκλογές ίσως οι σημαντικότερες των τελευταίων δεκαετιών»

Χαιρετισμό, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε σεμινάριο για την ενημέρωση των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης  σχετικά με τις θεσμικές ενημερωτικές δράσεις ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών 2019. (αναλυτικά)

Oμάδα ακροδεξιών «βατραχανθρώπων» στην παρέλαση

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ζήτησε η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη, για να ερευνηθούν οι καταγγελίες πολιτών για συμμετοχή ένστολων ακροδεξιών στην παρέλαση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, την 28η Οκτωβρίου. (αναλυτικά)

Πρόγραμμα «Δίκτυο Άμεσης Πρόσβασης για Χρήστες στον Δρόμο» στην Αθήνα

Τις εξορμήσεις τους στις πιάτσες της Αθήνας εγκαινίασαν χθες οι δύο ομάδες street-work που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Δίκτυο Άμεσης Πρόσβασης για Χρήστες στον Δρόμο». Το διετές πρόγραμμα υλοποιούν από κοινού το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ, ο Δήμος Αθηναίων και η Περιφέρεια της Αττικής, η οποία και το χρηματοδοτεί. (αναλυτικά)

Η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου ξαναχτυπά

Κατέβασε από τα γραφεία της, τη φωτογραφία του Δ. Τεμπονέρα. (αναλυτικά)

ΟΑΕΔ: Έναρξη προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 (14:00) ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη 2.082 θέσεων πλήρους απασχόλησης οκτάμηνης διάρκειας σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και δομές προσωρινής υποδοχής ή φιλοξενίας. (αναλυτικά)

ΟΑΕΔ: Παρατείνεται έως τις 12 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα διατήρησης νέων θέσεων εργασίας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). (αναλυτικά)

ΦιλόΔημος: Οι 29 πρώτες εντάξεις έργων για έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 23 εκατ. ευρώ

Χρηματοδοτήσεις ύψους 23.075.531,05 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας σε 29 Δήμους της χώρας, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. (αναλυτικά)

Δυνατότητα διαγραφής και επανυποβολής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού

Αναβαθμίστηκε ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξωδικαστικού (version 4.5), και πλέον προσφέρει και τη δυνατότητα (κουμπί) διαγραφής αίτησης και επανυποβολής. (αναλυτικά)

«Καταφύγιο» για τους «μικρούς»: Σε δημόσια διαβούλευση σύντομα το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, επεξεργάζονται το προσχέδιο, το οποίο θα ρυθμίζει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο γύρω από το θεσμό των μικροχρηματοδοτήσεων που εισάγεται και θα οδηγήσει στη δημιουργία του Ταμείου Μικροπιστώσεων. (αναλυτικά)