18 Οκτωβρίου 2018 | Κάθε μέρα |

Μέτωπο της λογικής για την προκοπή και το μέλλον της Λέσβου!

Απέναντι στις στοχεύσεις της Ν.Δ και των συμμάχων της, αλλά κυρίως, απέναντι στους κίνδυνους που εγκυμονούν αυτές οι στοχεύσεις και για το νησί μας, έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, «το μέτωπο της λογικής». Άνθρωποι της αυτοδιοίκησης αλλά και συλλογικότητες και πολίτες που ενδιαφέρονται για την προκοπή και το μέλλον του νησιού, δημοκρατικοί πολίτες από όλους τους κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς χώρους, δηλώνουν «παρών».

Βάζοντάς «το κάρο μπροστά από το άλογο», δυνάμεις και πρόσωπα που, κυρίως, πρόσκεινται στο χώρο της Ν.Δ αλλά και των τοπικών συμμάχων της, έχουν αρχίσει να εκφράζουν «την διαθεσιμότητα» τους για υποψήφιοι κοινοτάρχες, δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Φυσικά αυτό δεν είναι, κατ΄ανάγκη, αρνητικό.

Είναι όμως αρνητικό ότι, αυτή η έκφραση «διαθεσιμότητας», δεν γίνεται στη βάση ένας, έστω και πρωτόλειου, προγραμματικού λόγου: Το εύλογο «τι θα κάνω, βρε αδελφέ, αν εκλεγώ» δεν φαίνεται να είναι στις άμεσες προτεραιότητες τους.

Ομως, οι «οικογενειακές φωτογραφίες» που συνήθως συνοδεύουν αυτές τις «διαθεσιμότητες» σε συνδυασμό με τα λίγα λόγια, που εν είδη «δηλώσεων» έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, αλλά και οι συζητήσεις τους στους καφενέδες και στα χωριά που έχουν αρχίσει να γυρνούν, δείχνουν, σε μεγάλο βαθμό, την «ατζέντα» τους.

Δύο είναι τα θέματα που φαίνεται ότι τους ενδιαφέρουν: Το «προσφυγικό»που αν αυτό  λυθεί , όλα τα άλλα θα λυθούν ως εκ” μαγείας και «να φύγουν αυτοί» δηλαδή οι αριστεροί, ο ΣΥΡΙΖΑ, από την κυβέρνηση. Αλλωστε το σύνθημα το έχει δώσει ο Κ. Μητσοτάκης: «Καμιά περιφέρεια, κανένας μεγάλος δήμος στο ΣΥΡΙΖΑ». Με αυτό τον σχεδιασμό κινούνται, αυτόν τον σχεδιασμό επιχειρούν να εφαρμόσουν και εδώ.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές, ότι αυτή η «αντζέντα» και αυτή η στόχευση, μοιραία θα σπρώξουν τον «χώρο» που προσπαθούν να συγκροτήσουν και από τον οποίο θα προσπαθήσουν να αλιεύσουν ψήφους, ακόμα περισσότερα προς τα δεξιά τους. Αλλωστε, η ακροδεξιά μετατόπιση μεγάλων τμημάτων των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Ν.Δ. είναι γεγονός, όχι μόνο στη Λέσβο, αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Η αδυναμία εκφοράς προγραμματικού λόγου, η στόχευση στο θυμικό των πολιτών, το πέρασμα δηλαδή από το κοινωνικό και το οικονομικό διακύβευμα στην ιδεολογία, για τον χώρο της Ν.Δ. της δεξιάς γενικότερα, δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά όξυνση του «πατριωτικού λόγου», του «εθνικισμού» και συνακόλουθα του «ρατσιστικού λόγου».

Απέναντι σε αυτές τις στοχεύσεις της Ν.Δ και των συμμάχων της, αλλά κυρίως, απέναντι στους κίνδυνους που εγκυμονούν αυτές οι στοχεύσεις και για το νησί μας, έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, «το μέτωπο της λογικής«. Άνθρωποι της αυτοδιοίκησης αλλά και συλλογικότητες και πολίτες που ενδιαφέρονται για την προκοπή και το μέλλον του νησιού, δημοκρατικοί πολίτες από όλους τους κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς χώρους, δηλώνουν «παρών».

Κρατώντας τις προσωπικές ή συλλογικές τους φιλοδοξίες , τις οποίες όμως υποτάσσουν στις ανάγκες της συγκρότησης του μετώπου της πλειοψηφίας, είναι πάρα πολλοί οι πολίτες από όλο το νησί που ήδη συνευρίσκονται και διαμορφώνουν, ξεκινώντας από τις ανάγκες των χωριών και φτάνοντας μέχρι και την περιφέρεια, ένα συνεκτικό πρόγραμμα προόδου και παραγωγικής ανασυγκρότησης του νησιού.

Απέναντι σε αυτούς που βάζουν «το κάρο μπροστά από το άλογο» και ανακοινώνουν «διαθεσιμότητες και υποψηφιότητες», έχοντας στο μυαλό τους πώς θα υπηρετήσουν ένα σχέδιο που έχει αναφορά στο παρελθόν, βρίσκονται όλοι και όλες, που θεωρούν ότι οι, όποιες «διαθεσιμότητες και υποψηφιότητες», πρέπει να ακολουθούν και να εκφράζουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Που δεν θα κοιτάει πίσω, αλλά μπροστά!

 

Διαβάστε επίσης:

Τα πέντε, νέα, δεδομένα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Print Friendly, PDF & Email

RelatedPostTags: