11 Οκτωβρίου 2018 | Της μέρας τα καμώματα... |

Θα επιχειρήσουν να στήσουν νέο σκηνικό έντασης δίνοντας συνέχεια στην «σταυρομαχία»;

Θεωρούμε ότι οι ακραίοι κύκλοι δεν θα τολμήσουν να κάνουν πράξη τις προειδοποιήσεις τους. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η πολιτεία πρέπει να κάνει το καθήκον της

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα σε διάφορα blogs αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία αναφέρουν ότι ακραίοι τοπικοί κύκλοι …προειδοποιούν ότι θα επιχειρήσουν να στήσουν στου Απελή, νέο σταυρό, στην θέση αυτού που, άγνωστοι, γκρέμισαν την προηγούμενη βδομάδα. Μάλιστα, τα τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν ως πιθανή ημέρα που θα το επιχειρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο κάθε ένας και η κάθε μια καταλαβαίνει ότι το ζήτημα αυτό δεν έχει  να κάνει με την θρησκεία και τον σταυρό ως θρησκευτικό σύμβολο, δηλαδή σύμβολο εκδήλωσης της χριστιανικής πίστης.  Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια καραμπινάτη διαδικασία «εργαλειοποίησης» ενός θρησκευτικού συμβόλου, προς όφελος ακραίων ιδεολογιών. Αυτό δεν είναι μόνο ανεπίτρεπτο αλλά και επικίνδυνο.

Επιπλέον, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, η οποιαδήποτε κατασκευή από τον οποιοδήποτε, δεν μπορεί να γίνει χωρίς άδεια, όρους και κανόνες. Πολύ περισσότερο σε πολλαπλά προστατευόμενους χώρους, όπως είναι η παραλία στου Απελή, που πέρα από την ιστορική μνήμη που κουβαλάει, γειτνιάζει και με το κάστρο της πόλης, έχει άρα και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Ακόμα περισσότερο, βέβαια, όταν πρόκειται για θρησκευτικά σύμβολα, όταν βαρύνοντα λόγο έχει και η εκκλησιά.

Φανταζόμαστε ότι αυτοί οι ακραίοι κύκλοι δεν θα τολμήσουν να κάνουν πράξη τις προειδοποιήσεις τους. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η πολιτεία πρέπει να κάνει το καθήκον της

 / Editorial

ΦΠΑ για φάπες!