ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τι έχουν να πουν η Ν.Δ. και οι σύμμαχοι της στους πολίτες του νησιού;

Αλήθεια, με ποιο ακριβώς πρόγραμμα σκέφτονται να πολιτευτούν οι υποψήφιοι ή οι αυτόκλητοι υποψήφιοι, που έχουν αναφορά στην Νέα Δημοκρατία, αλλά και στους όμορους σε αυτήν χώρους, στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές; Οχι μόνο στους δύο νέους δήμους που θα προκύψουν μετά τη διάσπαση, αλλά και στην περιφέρεια;

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Εχει μεγάλη πρακτική σημασία, από τη στιγμή που τόσο η Ν.Δ, όσοι και οι όμοροι σε αυτήν, πολιτικά χώροι, είναι από κάθετα αντίθετοι έως ουδέτεροι και άφωνοι στα βασικά ζητούμενα αυτών των εκλογών.

Για παράδειγμα η Ν.Δ, αλλά και οι σύμμαχοί της, δεν έχουν πει τίποτα απολύτως το τελευταίο διάστημα, για την διάσπαση του δήμου Λέσβου. Ούτε μια λέξη, ούτε μια πρόταση., Τίποτα.  Οπως έχουμε ξαναγράψει, απλά περιμένουν να γίνει “η …στραβή”.

Τι ακριβώς θα πουν οι υποψήφιοί της, όσοι τέλος πάντων ενδιαφέρονται να εκτεθούν στον νέο δήμο;

Επιπλέον η Ν.Δ. και οι σύμμαχοι της, διαφωνούν με την μεταρρύθμιση του Κλεισθένη. Διαφωνούν με την ενίσχυση των κοινοτήτων, διαφωνούν με την απλή αναλογική, διαφωνούν με τον χωρισμό των ψηφοδελτίων.

Τι ακριβώς λένε ή θα πουν, στα χωριά που επισκέπτονται;  Πως θα αξιοποιήσουν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά τις πρόνοιες του Κλεισθένη για την αύξηση (π.χ) των πόρων στις κοινότητες ή για την κατάργησή του;

Η Ν.Δ. και οι σύμμαχοι της, απαξιώνουν εντελώς, τις νέες οικονομικές δυνατότητες που έχουν δοθεί στα νησιά μας. Απαξιώνουν το ειδικό αναπτυξιακό, το μεταφορικό ισοδύναμο. Δεν έχουν πει τίποτα για τον διπλασιασμό των πόρων της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Τι ακριβώς σκέφτονται να κάνουν με αυτές τις δυνατότητες; Θα προσπαθήσουν να τις αξιοποιήσουν; Να τις διευρύνουν; Πως ακριβώς θα σχεδιάσουν το νέο, διπλάσιο ΠΕΠ; Πως ακριβώς θα μιλήσουν για “νέες δυνατότητες” όταν, αυτοί οι ίδιοι, θεωρούν ότι “το νησί μας έχει καταστραφεί”;

Για τίποτα από τα παραπάνω, που αποτελούν τα βασικά ζητούμενα, των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν μπορούν να μιλήσουν στους πολίτες του νησιού, η Ν.Δ και οι σύμμαχοι της.  Γιατί στην πραγματικότητα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αναπαραγωγή του ίδιου του, κακού, εαυτού τους.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος, στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, αποφεύγουν να μιλήσουν για οτιδήποτε άλλο παρά για το “προσφυγικό”, Γιατί φαίνεται ότι τελικά, στο “προσφυγικό” έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες για την …διαιώνιση του είδους τους!