ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Μια έρευνα που δεν πρέπει να την διαβάσουμε όπως θέλουν…

Δεν ξέρουμε αν οι Ελληνες είναι ομοφοβικοί, ρατσιστές και θρησκόληπτοι, αυτό είναι αντικείμενο μιας σοβαρής μελέτης, αλλά σίγουρα αυτή η εικόνα από την παρουσίαση σχετικής έρευνας στον Σκαι και κυκλοφορεί ευρέως στα social media, δεν αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Το αντίθετο μάλιστα!

Είναι προφανές, ότι μπορεί κάποιος να παρουσιάσει και να διαβάσει τα ευρήματα μιας ερευνάς, όπως θέλει, πολύ περισσότερο να τα ερμηνεύσει όπως θέλει. Από την άλλη, ο τίτλος που επιλέγει για να παρουσιάσει το θέμα, οδηγεί τον θεατή σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Ομως, διαβάζοντας σωστά τα ευρήματα, φαίνεται καθαρά, αυτό που δείχνουν: ΔΎΟ στους τρεις Έλληνες ΘΕΛΟΥΝ ομοφυλόφιλους για γείτονές του, ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ στους πέντε ΘΕΛΟΥΝ μετανάστες ή άτομα άλλης φυλής στην πολυκατοικία όπου διαμένουν, ενώ σχεδόν το 78% ΘΕΛΕΙ αλλόθρησκους γείτονες.

Συμπέρασμα;

Αν και, όπως είναι γνωστό, “το γείτονα σου δεν τον διαλέγεις” και όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο και αν βέβαια τα ευρήματα της ερευνάς είναι σωστά, η πλειοψηφία της κοινωνία μας έχει απέραντα αποθέματα ανοχής και αλληλεγγύης και αυτό είναι αισιόδοξο!

Με άλλα λόγια; Ας μην τους δίνουμε παραπάνω μπόι από ότι πραγματικά έχουν!