ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Μεγάλοι σταυροί και μεγάλες σημαίες…

Μεγάλοι σταυροί και μεγάλες σημαίες. Αυτό είναι το νέο κατόρθωμα της, τοπικής νέας εθνικοφροσύνης.

Μεγάλοι , άσπροι, σταυροί, γιατί με αυτούς, τάχα μου, το “ορθόδοξο χριστιανικό νησί μας”, θα παραμείνει ορθόδοξο και δεν θα πέσει στα χέρια των αλλόπιστων, φουκαράδων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Κατά άλλους γιατί, ο μεγάλος άσπρος σταυρός θα τους διώχνει από του Απελή που πάνε και κάνουν μπάνιο και μολύνουν, ζωντανοί όντας, τα νερά μας. Αν είναι πνιγμένοι δεν μας νοιάζει. Μερικοί λιγότεροι.

Μεγάλοι άσπροι σταυροί, για να “φύγουν οι σατανάδες” δηλαδή. Το ευαγγελικό “αγαπάτε αλλήλους” ας περιμένει. Άλλωστε, αυτοί είναι άλλοι, ο Χριστός δεν μίλησε για αυτούς. Ετσι μεταφράζουν το “αλλήλους” οι νέοι εθνικόφρονες. Ο κολλητός μου, ο ομοϊδεάτης μου, ο “πατριώτης”. Τους άλλους να τους φουντάρουμε στη θάλασσα.

Αλλα και μεγάλες σημαίες! Και μικρά, μικρά σημαιάκια παντού, όπου μπορούμε. Ετσι θα δείξουμε ότι το νησί μας είναι …ελληνικό. Τι διάολο. Εμείς είμαστε πατριώτες. Η σημαία είναι δική μας και οι κατσαπλιάδες, οι μπολσεβίκοι, δεν την γουστάρουν!

Και ας προσπαθούμε να βρίσκουμε χίλιους μύριους τρόπους να μην πληρώνουμε φόρους, να πληρώνουμε μισό μεροκάματο τους εργάτες μας, να κάνουμε μύριες όσες παρανομίες. Ολα τα ξεπλένουμε αν ζωγραφίσουμε μια μεγάλη σημαία έτσι στο ξεκούδουνο! Γιατί εμείς είμαστε πατριώτες!

Μεγάλοι σταυροί και μεγάλες σημαίες. Η Λεσβιακή νέα εθνικοφροσύνη, μας δείχνει τα αγνά φίλαθλα αισθήματά της, ποδοπατώντας το λόγο της αγάπης, αλλά και την αγάπη για την πατρίδα.