17 Σεπτεμβρίου 2018 | Επικαιρότητα |

Ελεύθεροι οι έξη που είχαν παραπεμφθεί για κακουργήματα κατά την επίθεση σε τέσσερις που ζωγράφιζαν μια μεγάλη Ελληνική σημαία.

«Πλημμελήματα τα κακουργήματα που τους αποδίδονταν» κατά την Εισαγγελεία

Στην Εισαγγελία της Μυτιλήνης οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί έξη άτομα νεαρής ηλικίας με βαριές κατηγορίες που για κάποιους ήταν σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα και όπως υποστήριξαν με μήνυση τους άλλοι τέσσερις νεαροί, χθες μετά τα μεσάνυχτα ευρισκόμενοι στη βόρεια παράκαμψη της Μυτιλήνης όπου και ζωγράφιζαν μια μεγάλων διαστάσεων ελληνική σημαία, δέχθηκαν την επίθεση των έξη ατόμων.

Μετά από κλήση στην αστυνομία ενός εκ των τεσσάρων, οι έξη συνελήφθησαν επιβαίνοντες σε ένα αυτοκίνητο στο οποίο και  βρέθηκαν κράνη και κοντάρια με σημαίες. Αποτέλεσμα ήταν να τους απαγγελθούν κατά περίπτωση, οι βαρύτατες κατηγορίες της ληστείας από κοινού και των διακεκριμένων κλοπών μια και καταγγέλλονταν και δια της βίας αρπαγή πορτοφολιού,  της απόπειρας σωματικών βλαβών, της απόπειρας βαριών σκοπούμενων σωματικών βλαβών, της απειλής και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως όμως έγινε γνωστό, οι έξη αφέθηκαν ελεύθεροι αφού η Εισαγγελική αρχή διαπίστωσε αναντιστοιχία μεταξύ των μέσων απόδειξης που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και των αδικημάτων για τα οποία θεμελιώθηκε η ανακριτική υποψία και με τα οποία παραπέμφθηκαν από την Αστυνομία. Αντικατέστησε δε τα αδικήματα για τα οποία παραπέμφθηκαν με άλλα πλημμεληματικού χαρακτήρα οπότε και τους άφησε ελεύθερους, παραπέμποντας τους σε τακτική δικάσιμο το Σεπτέμβριο του 2019.

Πέρα των παραπάνω, όπως έγινε γνωστό, εναντίον των τεσσάρων σχηματίζεται δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και για ότι άλλο προκύψει κατά την προανάκριση./ Editorial

ΦΠΑ για φάπες!