5 Σεπτεμβρίου 2018 | Της μέρας τα καμώματα... |

Να και οι επίδοξοι… σταυροφόροι!

 

Στον Βοτανικό, κάποιοι ανεγκέφαλοι πήγαν και έστισαν ένα παράπηγμα στο χώρο που προορίζεται για την ανέγερση του τζαμιού, το ονόμασαν «εκκλησία» και μετά κυκλοφόρησαν και φήμες ότι «το γκρέμισε το άπιστο κράτος». Βρήκαν και ένα παλιοημερολογίτη παπά, που νομίζει ότι είναι ο Παπαφλέσσας να το φυλάει και να το «λειτουργεί».

Φαίνεται ότι αυτό αποτελεί φάμπρικα, μιας και γρήγορα έφτασε και σε εμάς. Ετσι κάποιοι επίδοξοι ντόπιοι αντιγραφείς, «προστάτες», τάχαμου, της «πίστης και της ορθοδοξίας» , πήγαν και έστησαν έναν ευμεγέθη λευκό σταυρό στου Απελή.

Oχι για να προστατεύει τους ναυτικούς που ταξιδεύουν στα πέλαγα, ούτε να προστατεύει τους πρόσφυγες για να μην πνίγονται στη θάλασσα.Τον έστησαν για να αποτρέψουν, πρόσφυγες και μετανάστες, αλλόθρησκους δηλαδή, από το να κάνουν μπάνιο στην περιοχή!

Αν μάλιστα κανένας ντόπιος διαμαρτυρηθεί για την ιεροσυλία τους, θα το έχουν εύκολο: «Τον σταυρό δεν θέλεις ρε; Αντίχρηστε κλπ..κλπ..«

Σχετικό δελτίο τύπου – καταγγελία, προς τον λιμενάρχη και τον δήμαρχο Λέσβου, έκανε η Συνύπαρξη, με την οποία ζητά «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων»

Η ανακοίνωση της Συνύπαρξης

Κύριε  Δήμαρχε Λέσβου

Κύριε Λιμενάρχη Μυτιλήνης

Προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού  τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι ( προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες ) να προσέρχονται για κολύμβηση . Η πράξη αυτή είναι παράνομη , αντιαισθητική ( θυμίζει τάφο ) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού , σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων

Print Friendly, PDF & Email