5 Σεπτεμβρίου 2018 | Editorial |

Τους συμβουλεύουμε να αλλάξουν υπερασπιστική γραμμή

Ας μην προεξοφλούν λοιπόν, όλοι αυτοί, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος τις «ευνοϊκές συνθήκες» που θα διαμρφωθούν στο μέλλον. Αν, η υπερασπιστική τους γραμμή είναι «θα έλθει η Ν.Δ. και θα την γλυτώσουμε», πολύ φοβόμαστε ότι έχουν πολλά τσιγάρα να καπνίσουν στη φυλακή!

 

Ηταν αρκετοί εκείνοι, που μετά την αναβολή της δίκης για την υπόθεση των απειλών κατά του δημοσιογράφου Στ. Μπαλάσκα, άκουσαν τους κατηγορούμενους και τους συμπαραστάτες τους να λένε μεταξύ τους:» Τότε θα είναι κυβέρνηση η Ν.Δ». Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, το ίδιο βράδυ, την ίδια συζήτηση είχαν, σε γνωστό καφέ της πόλης, ένας από τους κατηγορούμενους, μαζί με ένα πρωτοκλασάτο τοπικό στέλεχος της Ν.Δ.

Το ίδιο είχε γίνει και την προηγούμενη φορά, όταν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού συνεδρίου, πήραν, πάλι, αναβολή. Η ίδια συζήτηση, οι ίδιοι διάλογοι.

Φαίνεται ότι ανάμεσα στα μέλη αυτών των ακραίων ομάδων, υπάρχει η αίσθηση ότι «ότι και να γίνει η δίκη τους θα γίνει σε άλλες συνθήκες, ευνοϊκές». Προφανώς δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν κάποιου είδους «διαβεβαιώσεις» προς αυτούς, το πιο πιθανό είναι ότι οι ίδιοι «προεξοφλούν»  την «νίκη της Ν.Δ» και με βάση αυτή διαμορφώνουν και μια «ιδιότυπη υπερασπιστική γραμμή».

Δεν πάει το μυαλό τους, ότι το πιο πιθανό είναι να μην γίνει αυτό που έχουν προεξοφλήσει.

Αν μπορούσαν να διαβάσουν τις «πίσω σελίδες των δημοσκοπήσεων» θα έβλεπαν ότι εδώ και πολύ καιρό, η Ν.Δ., της οποίας έχουν σίγουρη τη νίκη» είναι «ταβανωμένη». Εχει μια τέτοια συσπείρωση των ψηφοφόρων της, που το μόνο που είναι υποχρεωμένη να κάνει από εδώ και πέρα είναι να προσπαθεί να τους κρατήσει. Δεν έχει δυνατότητες να κερδίσει περισσότερους, έχει όμως όλες τις καλές προϋποθέσεις να χάνει, κυρίως προς τα δεξιά της. Αυτός άλλωστε είναι ένας και από τους λόγους της ακροδεξιάς στροφής της, κάτι που στο νησί μας είναι περισσότερο από εμφανές.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο να κερδίζει δημοκοπικά, μπορεί από εδώ και πέρα. Με έναν χαμηλό βαθμό συσπείρωσης των ψηφοφόρων του και με τον χρόνο και τη δυνατότητα ανάληψης συγκεκριμένων θετικών πρωτοβουλιών, να είναι μπροστά το, η αντιστροφή του κλίματος είναι ζήτημα χρόνου. Δεν θα είναι βέβαια περίπατος, αλλά είναι κάτι που είναι απόλυτα εφικτό να γίνει.

Ας μην προεξοφλούν λοιπόν, όλοι αυτοί, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος τις «ευνοϊκές συνθήκες» που θα διαμορφωθούν στο μέλλον. Αν, η υπερασπιστική τους γραμμή είναι «θα έλθει η Ν.Δ. και θα την γλυτώσουμε», πολύ φοβόμαστε ότι έχουν πολλά τσιγάρα να καπνίσουν στη φυλακή!

 / Editorial

ΦΠΑ για φάπες!