21 Ιουνίου 2018 | Επικαιρότητα |

Ενώ καταδικάστηκε αμετάκλητα ακόμα είναι στη θέση της. Τι κάνει η Περιφέρεια;

Αυτή τη φορά ανακινεί το θέμα της πρώην αντινομάρχη Τσουβελεκάκη Μαρίας, η περιφερειακή σύμβουλος Μ. Νικολάρα, με ερώτηση της στην περιφερειάρχη Χ Καλογήρου, με δεδομένο το γεγονός ότι η εν” λόγω υπάλληλος  έχει πλέον μεταταχθεί, από τις 18/9/2017, από το Υπουργείου Τουρισμού στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου! 

Για ακόμα μια φορά έρχεται στην επικαιρότητα η υπόθεση  της πρώην αντινομάρχη Τσουβελεκάκη Μαρίας, που καταδικάστηκε αμετάκλητα σε πρώτο βαθμό με την υπ’ αριθμ. 495/2013 Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης και σε δεύτερο βαθμό με την 121/2016 Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου επειδή στις 11-05-2009, «ως αντινομάρχης Πολεοδομίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας της, τα οποία της είχαν εκχωρηθεί δυνάμει της Α.Π.: 1519/531/28-01-2009 απόφασης Νομάρχη Λέσβου, με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον (στο σύζυγό της) παράνομο περιουσιακό όφελος».

Θυμίζουμε ότι για το θέμα είχε κάνει ερώτηση στη Βουλή ο Γ. Πάλλης .  O Βουλευτής ρωτούσε την Υπουργό Τουρισμού σχετικά με τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία πειθαρχικές διαδικασίες εις βάρος δημόσιας υπαλλήλου η οποία, ενώ έχει καταδικαστεί σε α’ και β’ βαθμό για παράβαση καθήκοντος κατά τη θητεία της σε δημόσιο αξίωμα, εξακολουθεί να υπηρετεί στην ΠΥΤ Βορείου Αιγαίου.

Η απάντηση από την αρμόδια Υπουργό κ. Κουντουρά  ήταν ότι «η αρμόδια υπηρεσία δεν είχε λάβει γνώση σχετικά με τις καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ σε συνέχεια της δικής μας ενημέρωσης, ζητήθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Εφετείου Βορείου Αιγαίου να αποσταλεί αντίγραφο της εκδοθείσας τελεσίδικης απόφασης του 2016«!

Τότε είχαμε σημειώσει ότι «σημαντικό πολιτικό ζήτημα προέκυψε με αφορμή την απάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά σε ερώτηση του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάλλη σχετικά με το ότι ουδέποτε ελέγχθηκε πειθαρχικά υπάλληλος του Υπουργείου Τουρισμού η οποία «ως Αντινομάρχης πολεοδομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας της (…) με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον και συγκεκριμένα στο σύζυγο της παράνομο περιουσιακό όφελος…»»  και αναρωτιόμασταν «Ποιοι έκρυψαν την ποινική δίωξη και τις καταδίκες της πρώην αντινομάρχη;»

Αυτή τη φορά ανακινεί το θέμα η περιφερειακή σύμβουλος Μ. Νικολάρα, με ερώτηση της στην περιφερειάρχη Χ Καλογήρου, με δεδομένο το γεγονός ότι η εν” λόγω υπάλληλος  έχει πλέον μεταταχθεί, από τις 18/9/2017, από το Υπουργείου Τουρισμού στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου! 

Σημειώνουμε ότι αυτή η μετάταξη έγινε λίγες ημέρες μετά την αποστολή του αιτήματος της κ. Κουντρουρά για  αποστολή στις υπηρεσίες της της τελεσίδικής καταδικαστικής απόφασης!!!

Η ερώτηση της Μ. Νικολάρα

Πρόσφατα περιήλθε σε γνώση μας, το με αρ.πρωτ.7090/24-4-18 έγγραφο του Υπ. Τουρισμού/Γεν. Δ/νση Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών/ Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, με θέμα την αποστολή του Υπηρεσιακού Προσωπικού Μητρώου της υπαλλήλου της ΠΕ Λήμνου κ. Μαρίας Τσουβελεκάκη.

Η παραπάνω υπάλληλος είχε μεταταχθεί  από το Υπ. Τουρισμού στην Π.Β.Αιγαίου με την υπ.αρ. 30927/18-9-17 ΚΥΑ.

Στο παραπάνω έγγραφο  γίνεται μνεία για την ανάγκη διερεύνησης τυχόν οφειλομένων εκ μέρους σας ενεργειών , σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ν.3528/2007, δεδομένου ότι υφίσταται σε βάρος της η τελεσίδικη δικαστική απόφαση 121/20-9-2016 του Τρ. Εφετείου Πλημμελημάτων Β. Αιγαίου. Η απόφαση αυτή μάλιστα διαβιβάσθηκε στο Υπ. Τουρισμού από το Εφετείο Β. Αιγαίου λίγες μέρες μετά την μετάταξή της και συγκεκριμένα στις 21/9/2017 .

Δεδομένου ότι

  • η υπόθεση της κ. Τσουβελεκάκη έχει δει κατ επανάληψη τα φώτα της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο, λόγω των παραλείψεών της  ως Αντινομάρχη από 1/1/2009 , γεγονός που οδήγησε και στην τελεσίδικη καταδίκη της ,
  • το φθινόπωρο του 2017 κατατέθηκαν στη Βουλή από το Βουλευτή Λέσβου κ. Γ. Πάλλη δύο ερωτήσεις ,στα συναρμόδια για το θέμα Υπουργεία Τουρισμού και Δικαιοσύνης, οι οποίες είδαν επίσης το φως της δημοσιότητας
  • έχει κοινοποιηθεί σε ΜΜΕ επιστολή – καταγγελία πολίτη προς 1. το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και 2 στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  σχετικά με την μη επιβολή κυρώσεων του ν.3528/2007
  • βρισκόμαστε στο τέλος Ιουνίου και δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας- και εκ της συμμετοχής στην  Οικονομική Επιτροπή της Π.Β.Αιγαίου- να έχει δρομολογηθεί κάτι εκ μέρους  της Π. Αρχής στα πλαίσια της διερεύνησης τυχόν οφειλομένων εκ μέρους της Π.Β.Αιγαίου ενεργειών , σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ν.3528/2007
  • αναγνωρίζουμε όλοι την υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου ταυτόχρονα όμως  επιβάλλεται η τήρηση της νομιμότητας  για το προσωπικό που υπηρετεί.

Στα πλαίσια αυτά ερωτάται η κ. Περιφερειάρχης και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικού/Οικονομικού

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα η Π.Β.Αιγαίου προκειμένου να διερευνήσει τις επιπτώσεις που πιθανόν επιφέρει σύμφωνα με το ν.3528/2007, η τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση 121/20-9-2016 του Τρ. Εφετείου Πλημμελημάτων Β. Αιγαίου  , για την υπάλληλο της ΠΕ Λήμνου κ. Μαρίας Τσουβελεκάκη;

Πότε αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας διερεύνησης και η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της ;

Print Friendly, PDF & Email