14 Ιουνίου 2018 | Επικαιρότητα |

3 συναυλίες της προσφυγικής ορχήστρας Connect by Music

Η Ορχήστρα Connect by Music αποτελείται από πρόσφυγες – μαθητές που ζουν στα κέντρα φιλοξενίας της Λέσβου (Μόρια, Καρά Τεπέ και Ηλιακτίδα.)

Η Ορχήστρα, με βασικό άξονα τις 30 κιθάρες της, καθώς επίσης κρουστά και πλήκτρα, θα δώσει 3 συναυλίες. Τους συνοδεύουν διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί, οι σολίστ Nawras Al Τaky, ούτι & τραγούδι Jeroen de Groot, βιολί. Όλοι μαζί, θα σας συντροφεύσουν σ΄ ένα μαγικό ταξίδι με μουσικές απ΄ όλο τον κόσμο.

Η πρώτη συναυλία θα δοθεί τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 στις 7 το απόγευμα, στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας. Είσοδος μόνο για τους διαμένοντες.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, στις 7 το απόγευμα θα δοθεί συναυλία στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, στη Μυτιλήνη, με δωρεάν είσοδο για όλους.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα θα δοθεί συναυλία για τους διαμένοντες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ, με είσοδο μόνο με πρόσκληση.

Θα υπάρξει μετάδοση από την Εθνική Ολλανδική Τηλεόραση.

Με την Ορχήστρα Connect by Music, συμπράττουν οι καθηγητές: Αννίτα Ματζουράνη, Δέσποινα Κούκου, Κώστας Περόγλου, Μπάμπης Μακρής, Πέλα Μυρογιάννη, Μαρία Ανδρονίκου, Lore Smits, Digna Huinink.

Σκοπός της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Connect by Music είναι να υποστηρίζει-μέσω της μουσικής-όλους όσοι έχουν ανάγκη και να τους δώσει ένα αίσθημα αναγνώρισης από τον κόσμο.

Η μουσική είναι η μόνη παγκόσμια γλώσσα, η μουσική μας ενώνει, ανοίγει την καρδιά και θεραπεύει την ψυχή.

ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Στις αρχές του 2017, η Connect by Music ξεκίνησε το πρώτο της πρόγραμμα στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών Καρά Τεπέ. Η Connect by music αυτή τη στιγμή οργανώνει προγράμματα σε σχεδόν όλα τα καταφύγια της Λέσβου. Δρουν επίσης σε τρία μέρη όπου φιλοξενούνται σχεδόν 300 ασυνόδευτοι ανήλικοι (είτε ορφανοί, είτε με γονείς που διαμένουν σε άλλες χώρες.) Η Connect by Music παρέχει μαθήματα μουσικής από επαγγελματίες εκπαιδευτικούς και θεραπευτές, καθώς και μουσικά όργανα.

Print Friendly, PDF & Email