18 Μαΐου 2018 | Κάθε μέρα |

Ο αριθμός των ΜΚΟ στη Λέσβο και οι μισές αλήθειες του βουλευτή της Ν.Δ., Χ. Αθανασίου

Ο Χ. Αθανασίου, επέλεξε να προβάλει ΜΟΝΟ την απάντηση που πήρε από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Ο βουλευτής της Ν.Δ., αποκρύπτει εντελώς την απάντηση που πήρε από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Είναι σαν να μην υπάρχει, να μην την έλαβε καν! Την αποκρύπτει, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να μείνουν οι εντυπώσεις από τους αριθμούς που δίνει το Υπουργείο Ναυτιλίας!

Η, τοπική, είδηση της ημέρας, φαίνεται να είναι οι 114 ΜΚΟ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, «εκτός Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης», καθώς και οι 7.356 εθελοντές. Αυτή η είδηση κυκλοφορεί με κάθε δυνατό τρόπο και είναι απάντηση του Υπουργείο Ναυτιλίας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ Χ. Αθανασίου.

Μαζί με αυτήν διαβάζουμε και τη σχετική δήλωση του Χ. Αθανασίου, που  που έκανε τη σχετική ερώτηση στη βουλή. Τι λέει αυτή η δήλωση;

«…Σήμερα,  λάβαμε την απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας το οποίο μεταθέτει την ευθύνη εποπτείας των ΜΚΟ τόσο εντός όσο και εκτός των ΚΥΤ στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τελικά, ποιος είναι αρμόδιος για το ζήτημα αυτό;

Προκαλεί μεγάλο προβληματισμό η ανεξέλεγκτη δράση των 114 ΜΚΟ και των 7.356 «εθελοντών» τους στο νησί μας και στα άλλα ακριτικά νησιά, ελλείψει παρουσίας του Κράτους όπως διαφαίνεται από τις απαντήσεις των δύο Υπουργείων.

Μας εμπαίζουν ή πρόκειται για άλλο ένα δείγμα κακής πολιτικής; Τι αντίκτυπο έχουν τα ανωτέρω στην ασφάλεια των πολιτών, την κοινωνική μας συνοχή και την οικονομία του τόπου μας;…»

Είναι όμως έτσι ή ο βουλευτής της Ν.Δ., το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να δημιουργεί, για ακόμα μια φορά, εντυπώσεις και να παίζει με ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα;

Ποια είναι η πραγματικότητα;

Είναι προφανές ότι ο κάθε ένας, πολύ περισσότερο αν είναι βουλευτής, έχει το δικαίωμα να χειρίζεται με τον τρόπο που αυτός θεωρεί καλύτερο την πληροφορία που αντλεί. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Χ. Αθανασίου και στην σχετική ερώτηση που κατέθεσε, πήρε απαντήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία.

Η μία απάντηση που πήρε, ήταν από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε αυτή το υπουργείο αναφέρει, συγκεκριμένα τον αριθμό τον ΜΚΟ καθώς και των εργαζομένων τους που δραστηριοποιούνται εντός του ΚΥΤ της Μόριας.

Με βάση την απάντηση του υπουργείου, μέσα στο κάμπ, δραστηριοποιούνται περίπου 18 ΜΚΟ, με τους αντίστοιχους εργαζομένους τους, με πολύ συγκεκριμένα καθήκοντα και με πολύ συγκεκριμένους τρόπους και πηγές χρηματοδότησης.

Αυτή την απάντηση την αποκρύπτει ο Χ. Αθανασίου!

Δείτε την απάντηση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

10681562

 

Η άλλη απάντηση που πήρε ήταν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής. Σε αυτή το υπουργείο αναφέρει, κατά λέξη: »

«Από τη Συντονιστική Επιτροπή Καταγραφής, Συντονισμού και Αξιολόγησης ΜΚΟ της Γενκής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία συστάθηκε με την ΚΥΑ των Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 4151.4183/166/20-01-2016 (114 Β΄), στη νήσο Λέσβο έχουν καταγραφεί, από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι σήμερα, 114 ΜΚΟ, οι οποίες δραστηριοποιούνται εκτός Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθώς και 7.356 εθελοντές

Αρμόδιες υπηρεσίες για τον έλεγχο (απασχολούμενο προσωπικό, προσωπικά στοιχεία, υλικοτεχνική υποδομή, οικονομικός – διαχειριστικός έλεγχος) των εν λόγω ΜΚΟ είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και άλλοι, κατά περίπτωση, δημόσιοι φορείς»

Δείτε την απάντηση από το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής

10717109

Οι εντυπώσεις που θέλει να δημιουργήσει ο Χ. Αθανασίου

Οι απαντήσεις των δύο υπουργείων είναι σαφείς:

Το  Υπουργείο Ναυτιλίας, λέει, ότι από τον Φλεβάρη του 2016 μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 114 ΜΚΟ και 7.356 εθελοντές. Προσέξτε: Από τον Φλεβάρη του 2016 μέχρι σήμερα, δηλαδή τα τελευταία 2 χρόνια!

Αυτή είναι η «είδηση» που προβάλλει ο Χ. Αθανασίου.

Αποκρύπτει ουσιαστικά, ότι η καταγραφή αφορά τα τελευταία δύο χρόνια και βάζει μπροστά τον αριθμό «114» για να δημιουργήσει απλά εντυπώσεις.

Τι δεν μας λέει όμως ακόμα ο Χ. Αθανασίου;

Αυτό που δεν μας λέει ο Χ. Αθανασίου, είναι ότι το «αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας» έχει καταγράψει τον ακριβή αριθμό των ΜΚΟ και των εθελοντών, μέχρι ενός!

Τους γνωρίζει δηλαδή, έναν – έναν. Καταρρίπτεται με αυτό τον τρόπο το αφήγημα της «ανεξέλεγκτης δράσης» και το «ποιοι είναι αυτοί» που τόσες φορές και ο ίδιος ο Χ. Αθανασίου, δημόσια έχει αναρωτηθεί. Στην απάντηση μάλιστα του Υπουργείου, υπάρχει και ο σχετικός πίνακας των ΜΚΟ.

Τι δεν μας λέει όμως, επιπλέον, ο Χ. Αθανασίου;

Ο Χ. Αθανασίου, επέλεξε να προβάλει ΜΟΝΟ την απάντηση που πήρε από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Ο βουλευτής της Ν.Δ., αποκρύπτει εντελώς την απάντηση που πήρε από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Είναι σαν να μην υπάρχει, να μην την έλαβε καν! Την αποκρύπτει, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να μείνουν οι εντυπώσεις από τους αριθμούς που δίνει το Υπουργείο Ναυτιλίας!

Αυτή είναι η απάντηση που αναπαράγεται, πάνω σε αυτή την απάντηση κτίζει το αφήγημα της «ανεξέλεγκτης δράσης» διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Θαυμάστε τον!

 

Διαβάστε επίσης!

Οι «ΜΚΟ» το «φαγοπότι», οι αντιδράσεις και το παράδοξο

 

 

Print Friendly, PDF & Email/ Γραφές

Ο λοστός του Αίλληνα