17 Μαΐου 2018 | Της μέρας τα καμώματα... |

Από τους «επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της Λέσβου» στην «Κοινωνική συμμαχία»

Οποιαδήποτε ομοιότητα με την δράση των τοπικών «επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων» και την χρονική συγκυρία που αυτοί επέλεξαν να ..επανεμφανιστούν, είναι εντελώς συμπτωματική!

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές, ότι «το παράδειγμα της Λέσβου», με την λειτουργία του συντονιστικού των «επιστημονικών και κοινωνικών φορέων» (δείτε εδώ ποιοι είναι οι «φορείς») λειτουργεί ως «καλή πρακτική» στις συνεχιζόμενες προσπάθειες του μετώπου της διαπλοκής για την αποδόμηση της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Ετσι, σε εθνικό επίπεδο, προσφάτως μας προέκυψε η …»Κοινωνική Συμμαχία«.

Η «Κοινωνική Συμμαχία» είναι μία συνεργασία  των «αντιπροσωπευτικότερων κοινωνικών οργανώσεων της χώρας», στην οποία συμμετέχουν εκτός από της ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΕΕ, η ΓΣΒΕΕ, το ΤΕΕ και το Οικονομικό Επιμελητήριο, η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός και Φαρμακευτικός σύλλογος και η Ανώτατη Συνομοσπονδία συνταξιούχων.

Καθόλου τυχαίο, ότι η πλειοψηφία από τους παραπάνω φορείς, όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι αυτοί που στήριξαν με νύχια και με δόντια τα μνημόνια και είναι αυτοί που στο δημοψήφισμα τάχθηκαν φανατικά με την πλευρά του «ΝΑΙ»

Μάλιστα, η 30η Μαΐου του 2018 καθορίστηκε ως η «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» της Κοινωνικής Συμμαχίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξουν οργανωμένες εκδηλώσεις «ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης», όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου των 10 κοινωνικών φορέων που συμμετέχουν σε αυτή.

Οποιαδήποτε λοιπόν ομοιότητα με την δράση των τοπικών «επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων» και την χρονική συγκυρία που αυτοί επέλεξαν να ..επανεμφανιστούν, είναι εντελώς συμπτωματική!