ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Π. Πολάκης: Ανταμοίβουμε τους υγειονομικούς στη Λέσβο με Κέντρο Υγείας, Περιφερειακό Ιατρείο και αναβάθμιση του νοσοκομείου

Περί τις 900.000 ευρώ θα στοιχίσει το νέο Κέντρο Υγείας που θα αναγερθεί στο Μανταμάδο Λέσβου και περί τις 70.000 ευρώ το Περιφερειακό Ιατρείο Αγιάσου. Παράλληλα θα στηριχθεί το Νοσοκομείο Μυτιλήνης με εξοπλισμό και αναβάθμιση της ψυχιατριακής κλινικής. Αυτά ανακοίνωσε  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συνεδρίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Πολάκης, “κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας στο νησί της Λέσβου, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με ανθρώπους του δημόσιου συστήματος υγείας και να ακούσω αμεσολάβητα τα άγχη , τους προβληματισμούς  αλλά και τις απόψεις τους για την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νησί. Όπως δήλωσα και στους ίδιους τους εργαζόμενους στα ΚΥ αλλά και το Νοσοκομείο, οι άνθρωποι που σήκωσαν στις πλάτες τους τα προηγούμενα χρόνια το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, μετά τη λήξη των προγραμμάτων οφείλουν να ανταμειφθούν για την προσφορά και τη δράση τους. Αυτό αφορά ακόμα περισσότερο το προσωπικό της Μυτιλήνης αλλά και των υπόλοιπων ακριτικών νησιών που συνέδραμαν κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015“.

Έγκριση

Και για τον λόγο αυτό ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε η έγκριση σκοπιμότητας για την ανέγερση του ΚΥ Μανταμάδου με πόρους από το ΠΔΕ 2018 του υπουργείου Υγείας-ύψους 900.000- αλλά και η χρηματοδότηση από τη 2η ΔΥΠΕ για τη στέγαση του νέου Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Αγιάσου- ύψους 70.000-.

Όπως δήλωσε ο κ. Πολάκης “παράλληλα, δεσμεύτηκα για τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό της ψυχιατρικής πτέρυγας του, που πράγματι βρίσκεται σε κακή κατάσταση και χρήζει άμεσης βελτίωσης”.