ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Θρίλερ σε επανάληψη το βαριούνται και τα φαντάσματα

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν… είδαν ή πέρασαν στα ψιλά…

 

«Η διεθνής κοινότητα να καταδικάσει απερίφραστα τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού»

«Η ειρήνευση και η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είναι ο μόνος δρόμος για την αρμονική συνύπαρξη των λαών της Μέσης Ανατολής» επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)

 

«Μητσοτάκης και ΝΔ συμπεριφέρονται σαν κακομαθημένα παιδιά»

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συμπεριφέρονται και στο θέμα της κατάτμησης της Β’ Αθηνών – όπως και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο θεσμικό εκσυγχρονισμό του κράτους – σαν κακομαθημένα παιδιά» τονίζει το Μαξίμου. (αναλυτικά)

Μ. Σεντένο: Σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης η αποστολή των θεσμών στην Αθήνα

«Η αποστολή των θεσμών στην Αθήνα ξεκινάει σήμερα. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος του ESM. Σας εύχομαι καλές συναντήσεις», γράφει το tweet του Μ. Σεντένο απευθυνόμενο στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, τον ESM, την Επιτροπή και το ΔΝΤ. (αναλυτικά)

ΕΛΚ και ΝΔ βάζουν στο… «μενού» το όνομα «Μακεδονία» – Εξηγήσεις ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Τρώγοντας και πίνοντας «στην υγειά» του όρου «Μακεδονία»… σκέτο. (αναλυτικά)

«Η σημερινή κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον»

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «η σημερινή κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και έχοντας θέσει δύο σαφείς όρους για τη διασφάλιση της εθνικής γραμμής. Τη σύνθετη ονομασία και την ισχύ της έναντι όλων». (αναλυτικά)

Π. Πολάκης: Παραπέμψαμε στη δικαιοσύνη το πόρισμα για το Κέντρο Υγείας Μυκόνου

Με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρει ότι «το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ αφορά τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν στόχο την αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Εμείς σήμερα τα ανακαλύψαμε, τα ελέγξαμε με τους αρμόδιους μηχανισμούς και τα παραπέμψαμε στη δικαιοσύνη». (αναλυτικά)

Με τη βοήθεια της Παναγίας πήγαν να κουκουλώσουν τις ατασθαλίες στον ΕΟΠΠΕΠ

Ένα από τα πολλά έγκριτα ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” με ημερομηνία 27.8.2017, το οποίο είχε τίτλο “Καταγγέλλουν συριζαία ότι πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια”, το οποίο στη συνέχεια αναπαρήχθη από πολλές ακροδεξιές ιστοσελίδες. (αναλυτικά)

Στα 2,334 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο τετράμηνο του 2018

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 15,515 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,205 δισ. ευρώ ή 8,4% έναντι του στόχου. (αναλυτικά)

Ευκολότερη η σύσταση ΕΠΕ

Η σύσταση μιας Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) γίνεται ευκολότερη, ενώ εισάγεται η δυνατότητα αναβίωσής της, με βάση τις αλλαγές που προβλέπονται στο νομοθετικό πλαίσιο που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. (αναλυτικά)

Νέος φορέας για την υποστήριξη μικρομεσαίων

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας έχει δρομολογήσει τη δημιουργία μιας συνεκτικής δομής δημόσιου συμφέροντος, για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Πρόκειται για έναν φορέα που θα παρέχει υποστήριξη από το κατάστημα της γειτονιάς μέχρι και μεσαίες επιχειρήσεις. (αναλυτικά)

Les Echos: Οι ελληνικές τράπεζες θωρακίζονται

«Μετά από δέκα χρόνια χρηματοδοτικής στήριξης, η Ελλάδα θα αναζητήσει χρηματοδότηση στις αγορές». (αναλυτικά)

Ο Κ. Φωτάκης για τα δημοσιεύματα περί «Όχι στο CERN»

Η ανάπτυξη ενός κέντρου πρωτονικής θεραπείας στην Ελλάδα είναι «ένα εγχείρημα ανώριμο στην παρούσα φάση», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης σε απάντησή του σε δημοσιεύματα περί «Όχι στο CERN», τα οποία εμφανίζουν τον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) να ολιγωρούν ή να αδιαφορούν για την ανάπτυξη σχετικής δραστηριότητας στη χώρα. (αναλυτικά)

Ενισχύσεις 18 εκατ. ευρώ σε Περιφέρειες και Δήμους

Για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους. (αναλυτικά)

 

«Η ΔΕΗ είναι και θα γίνει ισχυρότερη»

«Η ΔΕΗ πέρα από πρόσκαιρες επικοινωνιακές εντυπώσεις, θα ξεπεράσει αλώβητη και αυτήν την επίθεση», τονίζει η επιχείρηση με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα. (αναλυτικά)

Καβάλα: Έργα ύδρευσης και άρδευσης με χρηματοδότηση και του ΤΑΡ

Δύο σημαντικά έργα υποδομής χρηματοδοτούμενα στο ένα μέρος τους από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline – TAP) και στο άλλο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανακοίνωσε σήμερα από την Καβάλα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης. (αναλυτικά)

Επιχορήγηση 570.000 ευρώ σε δήμους για την υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής προστασίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε την απόφαση έγκρισης για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ποσού 570.347,13 ευρώ σε δήμους της χώρας. (αναλυτικά)