11 Μαΐου 2018 | Επικαιρότητα |

Την κατασκευή του δρόμου Καλλονής – Πέτρας, ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας

Την έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας, αλλά και της νότιας Παράκαμψης της Μυτιλήνης, ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας, από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των νησιών του Β. Αιγαίου.

Όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, η μελέτη για την νότια παράκαμψη της πόλης, ολοκληρώνεται και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες κατασκευής, ενώ το ίδιο θα γίνει και για τον οδικό άξονα Καλλονής – Πέτρας, ένα πάγιο αίτημα των κάτοικων όλου του νησιού.

Οσον αφορά τον άξονα Καλλονής – Σιγρίου, η αλλαγή του εργολάβου του έργου, αναμένεται ότι θα οδηγήσει στην έγκαιρη ολοκλήρωση του, ενώ τα έργα για το νέο λιμάνι στο Σίγρι, προχωρούν κανονικά.

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης και σε ένα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος θέμα που αφορά την υγεία.

Οπως, είπε με την ορθολογικοποίηση του κόστους των άγονων αεροπορικών γραμμών, από τα 46 εκατ. που ξοδεύονταν κάθε χρόνια, τώρα η δαπάνη έχει φτάσει στα 10 εκατ. το χρόνο.

Με τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν τ το 17 και το 18,  η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας έχει ξεκινήσει διαδικασίες διαγωνισμού για αγορά ελικοπτέρων παντός καιρού, τα οποία θα χρησιμοποιούνται σε διακομιδές

Print Friendly, PDF & Email/ Γραφές

Ο λοστός του Αίλληνα