10 Μαΐου 2018 | Κάθε μέρα |

Οι «φορείς» που επιχείρησαν να εμφανιστούν ως οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες της Λέσβου;»

Οι «φορείς» διεκδίκησαν για τον εαυτό τους, ως «οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του νησιού», το δικαίωμα να είναι αυτοί και μόνον αυτοί που θα συνομιλούν με την κυβέρνηση!

Σε ότι αφορά το Περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που έγινε την προηγούμενη βδομάδα, το αίτημα των λεγόμενων «φορέων» να «συναντήσουν τον πρωθυπουργό», την μεγάλη συγκέντρωση που έγινε την Πέμπτη το απόγευμα, αλλά και όλη την σχετική συζήτηση που έγινε πριν και μετά, η αλήθεια είναι ότι:

Οι «φορείς» διεκδίκησαν για τον εαυτό τους, ως «οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του νησιού», το δικαίωμα να είναι αυτοί και μόνον αυτοί που θα συνομιλούν με την κυβέρνηση!

Ομως δεν τους πέρασε!

Στις διήμερες εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν 280 φορείς, 60 εκπρόσωποι Ενώσεων, Συνεταιρισμών και ΜΚΟ, 30 ΜΜΕ και 240 ιδιώτες από τη Λέσβο και τα άλλα νησιά του Β. Αιγαίου. Ολοι αυτοί μίλησαν ή συνομίλησαν, εκπροσωπώντας είτε τον εαυτό τους είτε διάφορους φορείς και συλλογικότητες, με δεκάδες υπουργούς, δημόσια ή «κατά μόνας».

Υπήρξαν, έως και έντονες, δημόσιες ή «ιδιωτικές» συζητήσεις με τους υπουργούς, για όλα τα θέματα που αφορούν την λεσβιακή κοινωνία.

Σημειώνουμε:

Την συνάντηση αντιπροσωπείας κατοίκων της Μόριας και της Παναγιούδας με τους υπουργούς Βίτσα και Τόσκα, προφανώς με θέμα το προσφυγικό.

Συναντήσεις φορέων και συλλογικοτήτων, του αθλητισμού και του πολιτισμού αλλά και του τουρισμού με τους αντίστοιχους υπουργούς και γενικούς γραμματείς.

Συνομιλίες πολιτών με διάφορους υπουργούς και γενικούς γραμματείς, σχετικά με ότι θέμα μπορεί να φανταστεί κανείς!

Συναντήσεις των Ξανθού και Πολάκη, με εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, των λιμενικών με τον Π. Κουρουπλή.

Συναντήσεις «ειδικού ενδιαφέροντος», όπως του Γ. Τσιρώνη,  με τον Σύλλογο Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων, Κιβωτός Μυτιλήνης, ή της Μοδούσας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ.

Συμμετοχή της περιφερειάρχου και του δήμαρχου στο «μίνι υπουργικό συμβούλιο» που έγινε πριν από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις συναντήσεις των πολιτών και των φορέων τους, που έγιναν, άμεσα και αδιαμεσολάβητα, με υπουργούς και γενικούς γραμματείς, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Η συγκέντρωση της Πέμπτης

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η συγκέντρωση της Πέμπτης, γράψαμε, ότι για εμάς, αυτή αποτελεί μέρος της συνεδριακής διαδικασίας.

Αυτός είναι ο τρόπος που επέλεξε, ένα τμήμα της λεσβιακής κοινωνίας να δηλώσει «παρόν» να εκφράσει τα αιτήματά του και τα προβλήματά του, ειδικότερα πάνω στο φλέγον ζήτημα του «προσφυγικού». 

Είναι ένας σεβαστός και για εμάς θεμιτός τρόπος, κοινωνικής συμμετοχής, που έτσι ή αλλιώς θα αφήσει το αποτύπωμά του στην κοινωνία μας.

Οι λεγόμενοι «φορείς», ως «νόμιμοι ιδιοκτήτες του νησιού»

Σε όλα τα παραπάνω, η στάση των «φορέων», που για τις ανάγκες της στιγμής έπαιξαν και παίζουν τον ρόλο «της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση», μετά από τις …οδηγίες που πήραν από το κλιμάκιο βουλευτών της Ν.Δ. ήταν η παρακάτω:

Με την μη συμμετοχή τους στις εργασίες του συνεδρίου και την γραμμή που προσπάθησαν να περάσουν, με οποιοδήποτε τρόπο, να μην συμμετέχει κανείς σε αυτό, άλλα και το αίτημα τους «να συναντηθούν» οι φορείς «με τον πρωθυπουργό» ουσιαστικά προσπάθησαν να επιβάλλουν τους εαυτούς τους, ως τους μόνους συνομιλητές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Κανένας άλλος! Μόνοι αυτοί!

Με την πρωτοβουλία τους για την απεργία και την συγκέντρωση της Πέμπτης, ουσιαστικά επιχείρησαν να προβάλλουν τους εαυτούς τους, ως τους μοναδικούς εκφραστές των συμφερόντων όλων των κατοίκων του νησιού και άρα, ως «οι μόνοι που δικαιούνται να ομιλούν» για το προσφυγικό και τον ΦΠΑ. (διαβάστε εδώ: «Η «άρχουσα τάξη» του νησιού δηλαδή οι «φορείς» αποφάσισε: «Τα δικά μας συμφέροντα είναι και δικά σας!»)

Η προσπάθειά των «φορέων» απέτυχε

Τελικά η προσπάθεια των λεγόμενων «φορέων» να επιβάλλουν τους εαυτούς τους, ως τους μόνους αυθεντικούς εκφραστές της τοπικής μας κοινωνίας, δεν πέρασε!

Η τοπική μας κοινωνία, είτε μέσα στις συνεδριακές αίθουσες, είτε έξω από αυτές συμμετείχε στο συνέδριο.

Η τοπική μας κοινωνία απόδειξε ότι είναι ο «ιδιοκτήτης του εαυτού της» και δεν χρειάζεται «μεσολαβητές»!

Οι λεγόμενοι «φορείς» έμειναν να συνομιλούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά!

Print Friendly, PDF & Email/ Γραφές

Ο λοστός του Αίλληνα

Tags: