9 Μαΐου 2018 | Κάθε μέρα |

Τον Πατούλη (που δεν θέλει τη διάσπαση του Δήμου) στηρίζουν Περιφέρεια και Δήμος

Σε έκτακτες συνεδριάσεις του Περιφερειακού και Δημοτικού συμβουλίου, αποφάσισαν (κατά πλειοψηφία) ότι δεν θέλουν την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση και την ουσιαστική ενίσχυση των κοινοτήτων!

«Κατά πλειοψηφία» τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, αποφάσισαν να συνταχθούν με την ΚΕΔΕ και να καταψηφίσουν, σε έκτακτες συνεδριάσεις τους, το νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του Καλλικράτη (διαβάστε εδώ το νομοσχέδιο του Κλεισθένη Ι)

Οπως είπε και η Δημοτική Σύμβουλος Χ. Ζωγράφου: το νομοσχέδιο, που έχει γίνει γνωστό από πέρυσι με τη μορφή του προσχέδιου και το οποίο στο μεταξύ έχει ενσωματώσει  πολλές σημαντικές προτάσεις  του  δικτύου κοινοτήτων , οι οποίες δίνουν λόγο ύπαρξης στις κοινότητες, πόρους και αρμοδιότητες,

που διανέμει τους πόρους της ΚΑΠ με δικαιότερο τρόπο, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν όχι μόνο τα πληθυσμιακά κριτήρια αλλά και γεωγραφικές και άλλες παραμέτρους.

που  αποσυνδέει τα κοινοτικά συμβούλια από το δημοτικό ψηφοδέλτιο, δίνοντας τη δυνατότητα στα χωριά να διοικηθούν από τους αξιότερους πολίτες τους.

και που βέβαια εισάγει ως εκλογικό σύστημα για την τοπική αυτοδιοίκηση την απλή αναλογική.

Αντίθετα, το ψήφισμα της ΚΕΔΕ, με το οποίο συντάχθηκαν, η πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών μας αρχόντων:

  • Τάσσεται κατά της απλής αναλογικής, με την αιτιολογία ότι θα προκαλέσει ακυβερνησία στους Δήμους. 
  • Είναι κατά της ενίσχυσης των κοινοτήτων, λέγοντας ότι τις επαναφέρει από το «παράθυρο» τις Κοινότητες, με το εκλογικό σύστημα, την κατανομή αρμοδιοτήτων, την κατάρτιση του προϋπολογισμού και την κατανομή της ΣΑΤΑ

(διαβάστε εδώ το κείμενο της Χ. Ζωγράφου και στο τέλος το ψήφισμα της ΚΕΔΕ)

Ολοι και όλες θυμόμαστε, τις κραυγές που ίδιοι, δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες, έβγαζαν πριν από λίγο καιρό, για την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη που «θα καταργήσει εντελώς τις κοινότητες«.

Τώρα που αποδεικνύονται ότι όλα αυτά δεν στέκουν, απλά συμπλέουν με αυτούς που ουσιαστικά δεν θέλουν, ούτε την διάσπαση του Δήμου (διαβάστε εδώ τις απειλές του Πατούλη, πρόεδρου της ΚΕΔΕ, για την ενδεχόμενη διάσπαση του Δήμου)

Θαυμάστε τους!

 

Print Friendly, PDF & Email/ Γραφές

Ο λοστός του Αίλληνα

Tags: