8 Μαΐου 2018 | Κάθε μέρα |

Τι κέρδισε η Λέσβος από το Περιφερειακό Συνέδριο

Αν και …αντικειμενικά, η κινητοποίηση της Πέμπτης καταγράφηκε ως το «μεγαλύτερο» γεγονός της προηγούμενης βδομάδας και μονοπώλησε το ενδιαφέρον των τοπικών ΜΜΕ, τα οφέλη που είχε η Λέσβος από το Περιφερειακό Συνέδριο, είναι πολλά και σημαντικά. Στην συνέχεια επιχειρούμε μια πρώτη καταγραφή των «σπουδαιότερων» από αυτά, ενώ στις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε τον πλήρη κατάλογο των εξαγγελιών.

Αν και …αντικειμενικά, η κινητοποίηση της Πέμπτης καταγράφηκε ως το «μεγαλύτερο» γεγονός της προηγούμενης βδομάδας και μονοπώλησε το ενδιαφέρον των τοπικών ΜΜΕ, τα οφέλη που είχε η Λέσβος από το Περιφερειακό Συνέδριο, είναι πολλά και σημαντικά.

Στην συνέχεια επιχειρούμε μια πρώτη καταγραφή των «σπουδαιότερων» από αυτά, ενώ στις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε τον πλήρη κατάλογο των εξαγγελιών.

Μερικά από αυτά που κέρδισε η Λέσβος.

Μεταφορικό ισοδύναμο και στα καύσιμα

Δια στόματος Αλ. Τσίπρα, το «μεταφορικό ισοδύναμο» που θα ισχύει από την 1/7/2018, πρώτα στη Λέσβο και στα νησιά που «θα χάσουν» τον μειωμένο ΦΠΑ και στην συνέχεια από 1/2019 σε όλα τα νησιά θα έχει εφαρμογή και στα καύσιμα, εκτός από τους επιβάτες και το προϊόντα.

Αυτό σημαίνει ότι αναμένουμε σημαντική πτώση της τιμής των καυσίμων στο νησί, κάτι που όμως πρέπει και ως καταναλωτές να το προστατεύσουμε, γιατί έχουμε την πικρή πείρα από εφαρμογή του μειωμένου ΦΠΑ, που ποτέ δεν την είδαμε στην τσέπη μας, εξ” αιτίας της πρακτικής ορισμένων επιχειρηματιών

Νότια παράκαμψη της πόλης της Μυτιλήνης

Ενα αίτημα δεκαετιών των κατοίκων, κυρίως της πόλης, αυτό την κατασκευής της Νότιας Παράκαμψης, μπαίνει στην τελική ευθεία! Οι σχετικές διαδικασίες μελετών έχουν τελειώσει και το επόμενο βήμα είναι η κατασκευή του!

Δρόμος Καλλονή – Πέτρα 

Το ίδιο συμβαίνει και με το πολύπαθο έργο του δρόμου Καλλονής – Πέτρα. Οι μελέτες έχουν ωριμάσει, το έργο (και αυτό δεκαετιών) επιτέλους θα γίνει!

Δρόμος Καλλονή – Σίγρι

Με την (αναμενόμενη) αλλαγή του εργολάβου (που κληρονόμησε στην νέα κυβέρνηση τη Ν.Δ.) το έργο σύντομα θα τελειώσει!

Πυροσβεστικό ελικόπτερο στην Μυτιλήνη

Η πολίτικη προστασία του νησιού, θα ενισχυθεί με την αγορά ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου, που θα σταθμεύει μόνιμα στο νησί

Κολυμβητήριο

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ότι ανέβηκε στην Διαύγεια η σχετική απόφαση για την χρηματοδοτησή του, άρα το αμέσως επόμενο διάστημα, το έργο θα ξεκινήσει

Παραχώρηση του κτήματος του ΕΛΓΟ στη Μοδούσα

Πέρα από την πρακτική της σημασία, αυτή η κίνηση έχει και μια τεράστια συμβολική σημασία. Η κυβέρνηση έχει «επενδύσει» στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ) σαν έναν από τους βασικούς πυλώνες της παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης. Η ΚΑΛΟ, έχει μεγάλες προοτπικές για το νησί!

Διάσπαση του Δήμου Λέσβου

Το μεγάλο, αν και αναμενόμενο, νέο είναι η διάσπαση του «δήμου τέρατος» που θα γίνει το φθινόπωρο. Να θυμίσουμε ότι αν και ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν από τα κόμματα που δεν υποσχέθηκε, προεκλογικά την διάσπαση, εν” τούτοις, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που την κάνει πραγματικότητα.

Μηχανισμός παρακολούθησης της υλοποίησης, για να μην ανησυχούν οι γκρινιάρηδες και γρουσούζηδες

Αυτές είναι μερικές από τις εξαγγελίες που έγιναν στο Περιφερειακό Συνέδριο του Β. Αιγαίου και αφορούν την Λέσβο. Όπως σημειώσαμε και παραπάνω, τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε τον πλήρη κατάλογο, για να έχει την δυνατότητα ο κάθε συμπολίτης μας να τις παρακολουθεί και να τις ελέγχει.

Ομως, ας μην «ανησυχούν» οι «γκρινιάρηδες και οι γρουσούζηδες» που ήδη έτρεξαν να τις αποδομήσουν, ότι τάχα μου δεν θα γίνουν. Οπως ειπώθηκε και στο συνέδριο και γίνεται ήδη στις άλλες περιφέρειες που έγιναν τα αντίστοιχα συνέδρια, του Μαξίμου έχει ήδη φτιάξει έναν ειδικό μηχανισμό παρακολούθησης της υλοποίησης των εξαγγελιών! Σύμφωνα μάλιστα με ότι έχει ανακοινωθεί, ήδη πολλές από τις εξαγγελίες που έγιναν σε άλλες περιφέρειες έχουν ήδη προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό.

Οπότε, ας μην ανησυχούν!

Print Friendly, PDF & EmailTags: