24 Απριλίου 2018 | Κάθε μέρα |

2-3 Μαΐου στη Μυτιλήνη το Περιφερειακό συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Β. Αιγαίο

Οι διήμερες εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν σε αίθουσες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και της Λέσχης αξιωματικών στο Κιόσκι με παράλληλες συνεδρίες – Στο συνέδριο, που γίνεται με συνδιοργάνωση της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, αναμένεται να παρευρεθούν και να μιλήσουν πλήθος υπουργών, ενώ στις 3 Μαΐου το βράδυ, θα κλείσει τις εργασίες του ο Αλέξης Τσίπρας.

Την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Μαιού θα γίνει στη Μυτιλήνη το Περιφερειακό συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Β. Αιγαίο. Είναι το 14ο στη σειρά, έχουν ήδη προηγηθεί αντίστοιχα συνέδρια σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και έχει σαν στόχο την ανοιχτή συζήτηση, τον σχεδιασμό και την απόφαση για την υλοποίηση σειράς έργων και παρεμβάσεων στην κατεύθυνση της οικονομικής ανάταξης των νησιών μας.

Στο συνέδριο, που γίνεται με συνδιοργάνωση της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, αναμένεται να παρευρεθούν και να μιλήσουν πλήθος υπουργών, ενώ στις 3 Μαΐου το βράδυ, θα κλείσει τις εργασίες του ο Αλέξης Τσίπρας.

Που θα γίνει, πώς θα γίνει

Οι διήμερες εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν σε αίθουσες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και της Λέσχης αξιωματικών στο Κιόσκι με παράλληλες συνεδρίες.

Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν, πρωί και απόγευμα, περίπου 8 θεματικές συνεδρίες (ο ακριβής αριθμός τους θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες) στις οποίες θα παρευρίσκονται και θα κάνουν εισηγητικές ομιλίες, αντίστοιχοι με το θέμα της κάθε συνεδρίας υπουργοί ή αναπληρωτές υπουργοί/υφυπουργοί.

Οι συνεδρίες θα είναι ανοιχτές στους πολίτες, εκπροσώπους φορέων, συλλογικοτήτων κλπ, οι οποίοι θα μπορούν να γραφτούν, κατά την διάρκεια της, ως ομιλητές και να μιλήσουν σε αυτές, να κάνουν τις προτάσεις τους, την κριτική του κλπ. Μετά τις ομιλίες και τοποθετήσεις των πολιτών και των φορέων, θα υπάρχει «κλείσιμο» από τους υπουργούς.  Σε κάθε συνεδρία θα προεδρεύει θεματικός ή χωρικός αντιπεριφερειάρχης.

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα και το μίνι Υπουργικό Συμβούλιο

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα θα γίνει στις 3 Μαίου το βράδυ. Σαν χώρος που θα γίνει η ομιλία έχει επιλεγεί ο αύλιος χώρος της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου να μπορέσει να φιλοξενήσει πάνω από 700 άτομα (500 σε καθίσματα και 200 όρθιους/ες). Αλλωστε αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέχθηκε η λύση της Γενικής Γραμματείας για την ομιλία του πρωθυπουργού, έναντι του δημοτικού Θεάτρου που έχει μικρότερη χωρητικότητα.

Πριν από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, στην αίθουσα συσκέψεων της Γενικής Γραμμετείας, θα γίνει «μίνι» υπουργικό συμβούλιο, με την συμμετοχή των υπουργών που θα βρίσκονται στο νησί, προκειμένου να υπάρξουν οι αποφάσεις για τα έργα και τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η κυβέρνηση και θα εξαγγείλει ο προθυπουργός

Η προετοιμασία του Συνεδρίου

Για την προετοιμασία του συνεδρίου, εκτός από την συνεργασία του Μάξιμου με τα αντίστοιχα υπουργεία και την περιφέρεια Β. Αιγαίου, έχουν προγραμματιστεί και ήδη είναι σε εξέλιξη, επισκέψεις και συναντήσεις κυβερνητικών στελεχών με διάφορους φορείς στα νησιά μας. Ηδη από εχτές, Δευτέρα, έχουν γίνει οι πρώτες τέτοιες συναντήσεις, οι οποίες θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες επίσης, θα αποσταλούν σε φορείς και συλλογικότητες των νησιών μας προσκλήσεις για τη συμμετοχή τους στο συνέδριο. Να σημειώσουμε όμως, για ακόμα μια φορά, ότι η είσοδος τόσο στις συνεδρίες, οσο και στην ομιλία του πρωθυπουργού, δεν απαιτεί πρόσκληση!

Print Friendly, PDF & Email/ Γραφές

Ο λοστός του Αίλληνα

Tags: