23 Απριλίου 2018 | Τύπος και υπογραμμός |

23/4/18: Ο κόσμος το “χε τούμπανο και ο Ερντογάν κρυφό καμάρι

Το νέο επεισόδιο στα ελληνοτουρκικά κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα, με την ανοιχτή πλέον (αν και έμμεση) παραδοχή Ερντογάν ότι οι δύο Έλληνες κρατούνται για ανταλλαγή με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς (ο κόσμος το “χε τούμπανο…) και την απόρριψη κάθε τέτοιας σκέψης από την ελληνική πλευρά.

Τα Νέα περιγράφουν την απαίτηση του Τούρκου προέδρου με τον τίτλο «Ωμός εκβιασμός», η Εφημερίδα των Συντακτών εστιάζει στην ελληνική αντίδραση («Επιστρέφεται ως απαράδεκτη», και εδώ το editorial), o Ελ .Τύπος στο «μοιρασμένο» του πρωτοσέλιδο γράφει «Ο Ερντογάν παζαρεύει και προκαλεί», ενώ στο άλλο μισό προβάλλει το καθιερωμένο «συνταξιοδοτικό» θέμα: «Σύνταξη από τα 60 με αιτήσεις-εξπρές«. Ο Φιλελεύθερος κατηγορεί τους «53+» και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως «Παίζουν θέατρο με τις συντάξεις» (τη στιγμή που τα «ξαδέλφια» των Νέων κατηγορούν την κυβέρνηση για «Κρεσέντο παροχολογίας«…). Το Έθνος επιμένει με… Airbnb («Εμφύλιος για Airbnb») και η Δημοκρατία τα βάζει με τη… Νέα Δημοκρατία και την «επιχείρηση φίμωσης» της εφημερίδας από ηγετικά στελέχη του κόμματος («Δεν εκβιάζεται η δημοκρατία»). Τέλος, η Ναυτεμπορική παρουσιάζει το πλάνο εξυγίανσης των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων («Ο “χάρτης” διαχείρισης κόκκινων δανείων 19 δισ.«).

Ειδική αναφορά αξίζει στις εξελίξεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες με τα σενάρια για το ελληνικό χρέος και τα μέτρα που οι πιστωτές συνδέουν με τυχόν ελάφρυνσή του, με ειδικό ενδιαφέρον στη στάση του ΔΝΤ, η εαρινή σύνοδος του οποίου ολοκληρώθηκε, αλλά και τις απαντήσεις των Ευρωπαίων. Ένα πλήρες σχετικό ρεπορτάζ βρίσκεται εδώ.

 

Print Friendly, PDF & Email