2 Απριλίου 2018 | Επικαιρότητα |

Οὐ λήψει τό ὄνομα τοῦ Κυρίου τῆς ΠΑΕ ἐπί ματαίῳ

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν το Μακεδονικό και η τριμερής συνάντηση στη Βιέννη, τα ελληνοτουρκικά και το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, η άρνηση του ΚΑΣ και η νέα πρόταση για άδεια κινηματογράφησης στο Σούνιο, το ποδόσφαιρο και οι απειλές της FIFA για «Grexit», οι δηλώσεις Σαμαρά, η βλάβη της ΕΥΑΘ και τα προβλήματα υδροδότησης της Θεσσαλονίκης με σπέκουλα υπέρ της ιδιωτικοποίησης του νερού, οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο… Τα δελτία, παρόλο που ασχολήθηκαν και σήμερα με τα προχθεσινά επειδόδια στον Πειραιά από τους τραμπούκους του Μαρινάκη, φρόντισαν να μην ακουστεί το όνομα του υπόδικου ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός και οι απειλές της Θύρας 7 κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και οι σχετικές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χάθηκαν στο μοντάζ…

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν… είδαν ή πέρασαν στα ψιλά…

 

«Η αφωνία της Ν.Δ. οφείλεται στις προνομιακές σχέσεις Μητσοτάκη – Μαρινάκη»

«Προφανώς η αφωνία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τις δραστηριότητες του επιχειρηματία κ. Μαρινάκη σχετίζεται με τις προνομιακές σχέσεις που διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης με τον διωκόμενο, σχέσεις δημόσια παραδεδεγμένες που εξηγούν και τη μανία του κ. Μαρινάκη και των συνεργατών του απέναντι στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την εισήγησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. (αναλυτικά)

«Λάθος υπολογισμό έχει κάνει ο διωκόμενος για ναρκωτικά ιδιοκτήτης της ΠΑΕ», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις απειλές της Θύρας 7

«Οι απειλές και οι προσπάθειες εκφοβισμού από μερίδα οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού κι από όσους κρύβονται πίσω τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θα πέσουν στο κενό. Λάθος γήπεδο διάλεξαν να παίξουν» αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις απειλές της Θύρας 7. (αναλυτικά)

«Το θράσος του Κ. Γκιουλέκα δεν έχει όριο, ζητάει και τα ρέστα για τα ρουσφέτια του»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα ρουσφέτια του κ. Γκιουλέκα στον ΟΑΣΘ. (αναλυτικά)

N. Κοτζιάς: Όλα τα βήματα μάς φέρνουν πιο κοντά στην πιθανότητα μιας λύσης

Για «εποικοδομητικές συναντήσεις που μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον» έκανε λόγο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης στη Βιέννη, ο Μάθιου Νίμιτς. (αναλυτικά)

«Η Ν.Δ. θυμίζει συκοφάντες γελωτοποιούς που ψάχνουν τρόπο να καλύψουν τις άθλιες πομπές τους»

«Η στάση της ΝΔ απέναντι στη διαδικασία επιλογής και διορισμού νέου Διοικητή στον ΕΦΚΑ, την ώρα που έρχεται στο φως η, επί των ημερών της, ροή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από ταμεία μαύρου πολιτικού χρήματος, θυμίζει συκοφάντες γελωτοποιούς που ψάχνουν τρόπο να καλύψουν τις άθλιες πομπές τους» απαντά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ. (αναλυτικά)

Πραγματογνώμονες θα διερευνήσουν τη «μαύρη τρύπα» του ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνεδρίασε εκτάκτως, η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014. Θέμα της έκτακτης συνεδρίασης ήταν ο διορισμός πραγματογνώμονα που θα εξετάσει τα στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα που προσκόμισε ο υφυπουργός Υγείας Π. Πολάκης για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. (αναλυτικά)

«Τσάμπα το μελάνι των Νέων: Θυμίζουν το «1-2-3 ωπ! Το “ριξα στο σορολόπ»»

«Αυτή η δημοσιογραφία είναι παραπλανητική και εμπίπτει στην πολιτική υποκουλτούρα της δικής μας εποχής. Ίδια με εκείνη που συνόδευε την αποτυχημένη προσπάθεια να ακυρωθεί η ομιλία του υπουργού Οικονομικών στον Πειραιά, μόλις μία ημέρα πριν», σχολιάζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα». (αναλυτικά)

Εκσυγχρονισμός της δικαστικής διαδικασίας μέσω των ψηφιακών τεχνολογιών

Στόχος η την αναβάθμιση της λειτουργίας της δικαστικής διαδικασίας, την εξοικονόμηση πόρων, την ενίσχυση της διαφάνειας και την τόνωση της επιχειρηματικότητας μέσω της ταχύτερης εξυπηρέτησης των υποθέσεων. (αναλυτικά)

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και ο Υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, παρουσίασαν σήμερα Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018, ένα νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών. (αναλυτικά)

30.000 οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ” οίκον ΙΙ»

Καθώς ολοκληρώνεται η δεύτερη εβδομάδα υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ», περίπου 30.000 νοικοκυριά έχουν ήδη οριστικοποιήσει την αίτηση υπαγωγής, ενώ περί τους 12.000 ενδιαφερόμενους έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και συμπληρώνουν την αίτηση. (αναλυτικά)

Σημαντική μείωση κατά 21% στην υπέρβαση των δαπανών υγείας του ΕΟΠΥΥ την τελευταία διετία

Καταγράφεται μείωση των υποβολών προς τον ΕΟΠΥΥ και κατ” επέκταση και του clawback (μηχανισμός αυτόματων επιστροφών) των παρόχων υγείας (κλινικές, ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια). (αναλυτικά)

#This_is_not_fake_news – 3: Αντιπλημμυρική προστασία στο ρέμα Ξερέα στο Κορωπί

Διαδικτυακή εκστρατεία για την ενημέρωση των πολιτών για τα έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής. (αναλυτικά)

Σε πλήρη λειτουργία το νέο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ» του ΥΠΕΣ

Αποσκοπεί στην αντικατάσταση της έντυπης εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας, μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πρωτοκόλλου, ψηφιακής διακίνησης και αρχειοθέτησης, λήψης υπογραφών και διεκπεραίωσης. (αναλυτικά)

Ερμ. Κυπριανίδου: Με τα 9 γήπεδα 5Χ5 συνεχίζουμε την παρέμβαση για τον μαζικό αθλητισμό στις γειτονιές της Αθήνας

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών αποδεικνύοντας έμπρακτα την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει στην έννοια του αθλητισμού στην πόλη χρηματοδοτεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας έργα που στοχεύουν στην ενίσχυση των αθλητικών υποδομών με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού που τόσο ανάγκη έχουν οι κάτοικοι και κυρίως η νεολαία της πόλης της Αθήνας. (αναλυτικά)

Print Friendly, PDF & Email