27 Μαρτίου 2018 | Τύπος και υπογραμμός |

27/3/18: Βάρνα, η επόμενη μέρα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα εκ πρώτης όψεως μοιάζουν πολυσυλλεκτικά, αλλά σε δεύτερη ματιά αναδεικνύονται κάποια κυρίαρχα θέματα, απλώς στις περισσότερες εφημερίδες έχουν στάτους δεύτερου ή τρίτου «χτυπήματος». Αυτά είναι η χθεσινή Σύνοδος ΕΕ – Τουρκίας στη Βάρνα, που αναδεικνύεται σε πρώτο θέμα από την Καθημερινή (Ευρωπαϊκή παρέμβαση για τους “δύο”» και εδώ ρεπορτάζ για το πώς καλύφθηκε η Σύνοδος από τον τουρκικό τύπο) και την Αυγή («Τα έψαλαν στον Ερντογάν«), το ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις Δύσης-Ρωσίας με συνεχείς απελάσεις διπλωματών της δεύτερης, οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων (πρωτοσέλιδο στα Νέα: «Τέλος οι φτηνές αντικειμενικές«, δείτε και εδώ), και το Περιφερειακό Συνέδριο για την Κεντρ. Μακεδονία (Ριζοσπάστης: «Η Βόρεια Ελλάδα “μεντεσές” στα σχέδια των μονοπωλίων για τα Βαλκάνια«, εδώ το ρεπορτάζ του left.gr).

Κατά τα λοιπά, το Έθνος εστιάζει στο θέμα της παρακολούθησης προσωπικών δεδομένων από τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικού δικτύου («“Υπερκοριός” το Facebook», δείτε σχετικά και εδώ), η Εφημερίδα των Συντακτών στην υπόθεση Novartis («Ο Φρουζής σε ρόλο προστατευόμενου μάρτυρα«), ο Ελεύθερος Τύπος και η Δημοκρατία στο θέμα των παράνομων κρατήσεων από τις συντάξεις («Ξεσηκωμός συνταξιούχων για τα αναδρομικά» και «¨Κλέβουν ακόμα τους συνταξιούχους!», αντίστοιχα).

Σε άλλα ενδιαφέροντα, η δύσκολη θέση στην οποία ήρθε η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια, η παρουσίαση του νέου πανευρωπαϊκού κόμματος ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2017, που εστιάζει στις δυσλειτουργίες της δημόσιας διοίκησης…

 

Print Friendly, PDF & Email